Nogomet

Dinamo bilda samopouzdanje za treće pretkolo Lige prvaka susretom protiv Istre 1961

Mihaela Bradovski • petak, 29.07.2022.
Dinamo bilda samopouzdanje za treće pretkolo Lige prvaka susretom protiv Istre 1961
Foto: FaH

U drugom današnjem dvoboju trećeg kola SuperSport HNL-a, Dinamo dočekuje na svom travnjaku Istru 1961. Modri su veliki favorit i to moraju potvrditi na terenu...

Između dva europska pretkola, Dinamo će odigrati susret trećeg kola SuperSport HNL-a protiv Istre 1961. Modri još uvijek igraju toplo-hladno, imaju odličnih minuta pa onda popuštaju, ali početna je faza sezone i još uvijek nisu u pravoj formi.

Dosta ih se nagazilo zbog dosadašnjih igara, bilo je dosta pogrešaka, ali uglavnom individualnih koje su onda dovodile do kriznih situacija. Međutim igra prema naprijed nije baš kao što se priča loša i bezidejna, stvara Dinamo veliki broj prilika, a konačni dojam ovisi o broju postignutih golova.

Tako će biti i s Istrom. Dinamo u taj susret ulazi kao vekliki favorit, nema sumnje da će goste staviti pod značajan pritisak, a zbog podizanja samopouzdanja dobro bi mu došla uvjerljivija pobjeda u ovom susretu.

Međutim neće biti sam na terenu, na drugoj strani stajat će momčad koja još nema bodova i koja nema nikakav pritisak. Svaki bod Istri će puno značiti, momčad je još u slaganju i daleko od onog kako bi trebala izgledati.

Gonzalo garcia nema razloga za zadovoljstvo nakon prva dva kola jer u njima Istra nije izgledala dobro. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme protiv Varaždina koje je bilo jedno od najlošijih Istrinih u jako dugo vremena.

Dosta je tu novih igrača, dosta i mladih, ali ono što je Istra pokazala u tih 45 minuta nije na razini prvoligaškog natjecanja. Ako se tako pojavi u Maksimiru, proći će jako loše, valjda su toga u klubu svjesni.

Što su rekli?

Ante Čačić, trener Dinama: "Svaka je utakmica zahtjevna pa tako i ova. Vraćamo se domaćem natjecanju koje je za nas iznimno važno, čak primarno, želimo zadržati čelnu poziciju, a to u dinamici osvajanja bodova znači da nam je potrebna pobjeda. Čeka nas Istra koja, po meni, ima puno bolju igru nego što to pokazuje rezultat. U prva dva kola upisali su oba poraza i kao takvi će sigurno učiniti sve da dođu do prvih bodova ili boda. Imamo iskustvo iz prošlog prvenstva kad su nas uspjeli ovdje iznenaditi. Ali, vjerujem u našu momčad, da će dečki biti dovoljno ozbiljni i mobilni da će odraditi utakmicu na zadovoljavajući način i da će to biti dobra priprema za utorak kad nas čeka bugarski Ludogorec."

Gonzalo Garcia, trener Istre 1961: "Čeka nas posebno zahtjevna utakmica protiv jedne od najjačih i najboljih ekipa lige. S druge strane to je prilika i da mi poprimimo svoj pravi oblik i dovedemo se u bolju formu. Ne smijemo misliti previše o njima, moramo se koncentrirati na svoju igru i strukturu te kako da steknemo identitet. Želimo zadržati kompaktnost i timski duh."

Nedostaju

Dinamo: J.Šutalo, Theophile-Catherine, Špikić, Bulat (ozljeda)

Istra 1961: Blagojević, Lisica, Rovis, Knežević, Lauš, Lučić, Mišković (ozljeda)

Mjesto, vrijeme, suci

Maksimir, 21 sat

Suci: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Alen Jakšić (Solin), Dario Kulušić (Šibenik), VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), Goran Pataki (Đakovo)

Prošli dvoboj

Dinamo - Istra 1961 3:0 - Dinamo je bez problema slavio u prošlom dvoboju, dobio je s 3:0 uz dva gola Mislava Oršića u prvom dijelu te jedan Mahira Emrelija u nastavku. Bio je to susret u kojem je ozljedu zaradio Bartol Franjić, a od nje se oporavio i ponovno zaigrao Luka Ivanušec.

Prognoza

Pobjeda Dinama - Ante Čačić sigurno će puno rotirati, ali ima vrlo širok kadar i oni koji manje igraju imaju priliku pokazati kako zaslužuju veću minutažu. Najavljuje se i debi Boška Šutala što će biti posebno zanimljivo za vidjeti. Svi parametri u ovom susretu govore Dinamu u korist.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!