Nogomet

Nenad Bjelica više nije u Osijeku, je li se nešto promijenilo?

Branimir Korać • subota, 03.09.2022.
Nenad Bjelica više nije u Osijeku, je li se nešto promijenilo?
Foto: FaH

Nakon što je okončana višetjedna mučna situacija i Nenad Bjelica dobio otkaz, Osijek kreće u novo razdoblje, a za početak dočekuje Šibenik...

Tjednima je situacija u Osijeku bila mučna i teška. Od kraja prošle sezone kada je krenuo Bjeličin obračun s čelnicima Osijeka pa sve do utakmice s Hajdukom kada je prekinut ružan niz utakmica bez pobjede.

I baš u tom trenutku kada su Osječani napokon došli do pobjede, gazde su odlučile Bjelici dati otkaz. Tajming vrlo čudan i prikladan za razne špekulacije. U klubu su ostali Bjeličini pomoćnici, ipak bi bilo preskupo još i njih se riješiti, a činilo se da će takva pozicija ostati sve do početka nove godine kada bi trebao biti slobodan Goran Tomić, ali Nino Bule pobrinuo se za još malo showa te je odlučio ostati vjeran Bjelici i napustiti Osijek.

Inače onaj najvjerniji Bjeličin pomoćnik Rene Poms ostao je u klubu i promaknut je u prvog trenera. U cijeloj priči s pravom se postavlja pitanje gdje su tu igrači? Već mjesecima igrači su taoci igrica koje se događaju između struke i uprave, nabijanja i podizanja nervoze, a jako je teško ostati imun na sve i praviti se da se ništa ne događa.

Dvoboj sa Šibenikom pokazat će kako su igrači na sve reagirali, Osijek u ovaj susret ulazi kao favorit, ali ulazio je u brojne utakmice prije ove pa to nije uspio opravdati.

Šibenčani pak imaju svoje brige, oni su pak uvjereni da su morali imati više bodova i da su pokradeni u šest od sedam kola. Najsvježiji dvoboj je iz prošlog kola protiv Dinama koji je završen porazom Šibenika 2:1, a Šibenik smatra kako je oštećen za dva kaznena udarca.

Trener Damir Čanadi ne voli previše pričati o suđenju, nije mu baš pravo, ali suzdržava se od komentara. Okrenut je pripremi dvoboja protiv Osijeka koji smatra jako bitnim.

Što su rekli

Rene Poms, trener Osijeka: "Da nisam spreman ne bih ni prihvatio ovaj posao, niti bi mi klub ponudio priliku. Za mene je ovo pravi trenutak za doći na ovu poziciju. Dat ću najbolje od sebe da budemo uspješni jer na kraju dana to je jedino što se računa. Uvijek je najvažnija prva iduća utakmica, a za nas je to gostovanje Šibenika u Gradskom vrtu. Nema dvojbe da ćemo pokušati dati najbolje od sebe da pobijedimo iduću utakmicu i osvojimo tri boda. Poznajem Šibenik, imaju dobru momčad, dobre rezultate, gledao sam ih u prošlom kolu protiv Dinama protiv kojeg su bili blizu osvajanja boda. Znamo da će ovo za nas biti teška utakmica za koju moramo biti spremni. Momčad je u dobrom raspoloženju, vjerujem u ove igrače i ako budemo igrali kako možemo smatram da ćemo biti uspješni u ovoj utakmici."

Niko Rak, igrač Šibenika: "Osijek je dio velike četvorke hrvatskog nogometa i bilo bi lijepo da srušimo jednog velikana. Šteta što nismo uzeli bodove Dinamu, mišljenja smo da smo zaslužili puno više od poraza. Što se mene tiče, ponovno sam dobro i spreman sam za nastup."

Nedostaju

Osijek: Škorić, Bralić (ozlijeđeni), Jugović (kartoni)

Šibenik: Čop (ozlijeđen)

Mjesto, vrijeme, suci

Osijek, 21:05

Suci: Duje Strukan (Split), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Alen Jakšić (Solin), Marino Majstrović (Split). VAR: Mario Zebec (Cestica), Jerko Crnčić (Vrbovec)

Prošli susret

Šibenik - Osijek 0:3 - Osijek je prošle sezone u jeku šibenske krize doputovao na Šubićevac i napunio domaćinu mrežu. Napokon se otvorilo Kristijanu Lovriću, jednim autogolom pomogao je i Antonio Marin, a točku na i stavio je Mihret Topčagić.

Prognoza

Pobjeda Osijeka - Šibenik je kompaktna i neugodna momčad, ne igra atraktivno i lijepo za oko, ali niti Osječani se ne mogu pohvaliti da umiru u ljepoti. Kvaliteta domaćina ipak bi trebala presuditi, osim toga Šibenik je ostao i bez vrlo bitne karike Marka Ćurića koji je preselio u Torpedo iz Moskve.

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!