Nogomet

Na teškom travnjaku Gorica i Osijek očajnički trebaju bodove

Branimir Korać • subota, 17.09.2022.
Na teškom travnjaku Gorica i Osijek očajnički trebaju bodove
Foto: FaH

Deseto kolo SuperSport HNL-a donosi dvoboj između Gorice i Osijeka, susret protivnika koji su se sastali i u prvom kolu, a iz tog susreta ostali su brojni repovi...

Gorica u desetom kolu SuperSport HNL-a dočekuje Osijek i traži bodove za prekid niza od četiri uzastopna poraza. Pred Goričanima je težak zadatak, ali nemaju izbora, previše bodova su propustili, nalaze se u dosta nezavidnoj situaciji i bez obzira na ime protivnika, moraju ići na pobjedu.

Novi trener Igor Angelovski krenuo je s dva poraza i još uvijek čeka na prve bodove. Nije imao previše vremena i dobro će mu doći reprezentativna stanka tijekom koje će moći uvježbati neke akcije i posložiti momčad na željeni način. Međutim to ne znači da Goričani neće pokušati danas napraviti sve da uzmu sva tri boda protiv Osijeka.

Osijek je bio u sličnoj situaciji, na dnu, ali ako je suditi prema dvoboju u Rijeci, Osječani se dižu, Rene Poms ih je uspio pokrenuti. Bio je to susret u kojem je Osijek apsolutno dominirao, pomeo je Riječane, imao više želje, bio kvalitetniji i na kraju zadovoljniji.

Iako će i u ovom susretu biti oslabljeni, Osječani će ići na tri boda, nalaze se u uzlaznoj fazi i to ne žele prekinuti na gostovanju na kojem mogu do bodova. Prvi dvoboj između Osijeka i Gorice ove sezone donio je puno repova, optužbi i teških riječi, nadamo se da takvo što sada neće biti slučaj.

Što su rekli

Igor Angelovski, trener Gorice: "Iza nas je tjedan koji smo odradili onako kako smo zamislili. Znamo tko nam dolazi, kako navijači vole reći, ekipa iz velike četvorke. Uz to, ekipa koja se prije početka prvenstva nadala boljem plasmanu. No ja razmišljam samo o svojoj momčadi, kakvi mi trebamo biti na terenu i kako trebamo odraditi tu utakmicu. Ti nizove postoje da bi ih netko prekinuo i ja se nadam da ćemo mi biti ti koji ćemo prekinuti taj negativni niz. Moramo dati i više od svojih mogućnosti da bismo to učinili. Svi znamo koliko je to nama prijeko potrebno."

Rene Poms, trener Osijeka: "Pobjeda u Rijeci je bila jako važna za sve nas i za naše samopouzdanje. Igrači su vidjeli da su nam rad i trud koji su uložili dali nešto, vjeruju sve više i više pa nam je iz tog aspekta to bila važna utakmica. Rekao sam prošli tjedan da imamo puno igrača, a ja vjerujem svakome i u svakoga. Kroz treninge gledam puno na rad svakog pojedinog igrača, puno toga ovisi i o suparniku pa nekada moramo koristiti drugačiju taktiku ili stil igre, ali fokus je uvijek na nama, imamo ideju kako igrati nogomet i za mene je to najvažnije. Na odabir igrača utjecat će i ozljede, forma igrača… S jedne strane imamo imena, ali s druge želim svakog igrača gledati za sebe i za svaku utakmicu odabrati igrače koji su po mojoj procjeni najbolji za osvojiti tri boda koja su nam svaki put cilj."

Nedostaju

Gorica: Keita (ozlijeđen)

Osijek: Škorić, Barišić, Lovrić (ozlijeđeni)

Mjesto, vrijeme, suci

Velika Gorica, 16:55

Suci: Duje Strukan (Split), Alen Jakšić (Solin), Vice Vidović (Solin), Ante Terzić (Podstrana). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), Luka Pajić (Rijeka)

Prošli dvoboj

Osijek - Gorica 2:1 - Puno bure bilo je nakon dvoboja u Gradskom vrtu u kojem je Osijek slavio s 2:1 uz dva gola Diona Drene Belje. Bunili su se Goričani na sudački kriterij, na mekani kazneni udarac koji je dosuđen nad Beljom kod 1:1, isključenje Julardžije u zadnjih deset minuta, pale su teške riječi, a od svih sudionika tog verbalnog rata još je tu jedino predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Prognoza

Remi - U Velikoj Gorici nas očekuje vrlo težak teren na kojem će biti teško razviti neku lepršavu igru. Bodovi su jako bitni i jednima i drugima, Osijek izgleda sve bolje, ali Gorica si ne smije dopustiti novi poraz ni u kojem slučaju.

FOTO: HINA/Marko Mrkonjić

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!