Nogomet

Sport nedjeljom: Musa strijelac u pobjedi Benfice, počelo Svjetsko nogometno prvenstvo

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.11.2022.
Sport nedjeljom: Musa strijelac u pobjedi Benfice, počelo Svjetsko nogometno prvenstvo
Foto: EPA

Ispred nas je sportom bogata nedjelja sa središnjim događajem dana, susretom između Katara i Ekvadora na otvaranju Svjetskog prvenstva u nogometu, posljednjeg u ovom formatu s 32 reprezentacije...

Glavni događaji dana

10:15 Slalom žene, Levi (prva vožnja)

13:15 Slalom žene, Levi (druga vožnja)

16:00 ATP Finals, finale parova: Mektić/Pavić - Ram/Salisbury 6:7(4), 4:6

17:00 SP u nogometu: Katar - Ekvador 0:2

19:00 ABA liga: Partizan - Split 89:70

19:00 ATP Finals, finale: Đoković - Ruud 7:5, 6:3

20:00 Superkup: Jadran Split - Jug 11:14

20:30 EP u rukometu, finale: Danska - Norveška 25:27

21:59

Rukometašice Norveške najbolje su u Europi. U finalnom susretu svladale su još jednu skandinavsku ekipu, reprezentaciju Danske. Susret je završio rezultatom 27:25.

Više pročitajte ovdje


21:29

Petar Musa postigao je prvi zgoditak na susretu za Benficu u prvom kolu portugalskog Liga kupa.

Benfica je u gostima kod Estrele slavila s 3:2.


21:23

Vaterpolisti Juga pobjednici su Superkupa Hrvatske. U Zadru su na Višnjiku bili bolji od splitskog Jadrana s 14:11 i tako pokazali kako i ove sezone napadaju sve domaće trofeje.

Jadran je imao odličan ulazak u utakmicu, ali kada se Jug stabilizirao, priči je bio kraj.

Više pročitajte ovdje.


21:02

Iz Katara se javio Luka Modrić porukom koja nam je sasvim dovoljna:


20:59

Novak Đoković pobjednik je ATP Finalsa. U završnom meču igrao je protiv Norvežanina Caspera Ruuda i upisao je pobjedu 7:5, 6:3.

Đokoviću je ovo šesta titula na završnom turniru čime je dohvatio Rogera Federera.

Više pročitajte ovdje.


20:55

Engleska sutra otvara nastup na Svjetskom prvenstvu susretom protiv Irana, a Gareth Southgate potvrdio je kako definitivno u tom susretu neće moći računati na Jamesa Maddisona i Kylea Walkera.

Maddison je, kako smo već javili, propustio i današnji trening, jednako kao i Walker za kojeg se i prije Prvenstva znalo da neće biti spreman za otvaranje.

"Kyleu još malo nedostaje, ali tamo je otprilike gdje smo i mislili da će biti s oporavkom. Njegov oporavak dobro napreduje", kaže Southgate.


20:41

Košarkaši Splita nisu uspjeli iznenaditi u Beogradu prejaki Partizan iako su pdigrali dobro prvo poluvrijeme i bili ravnopravan protivnik u tom razdoblju. Nastavak je ipak pripao Partizanu koji je otišao do visoke pobjede 89:70.

Više pročitajte ovdje.


19:59

Reprezentativke Crne Gore osvojile su brončano odličje na Europskom prvenstvu za rukometašice. U dramatičnom dvoboju za treće mjesto slavile su protiv Francuske nakon produžetka s 27:25.

Francuskinje su u zadnjoj sekundi regularnog dijela izjednačile preko Zaadi sa sedam metara, ali u produžetku su Crnogorke ipak bile bolje. Vrlo dobru utakmicu odradila je Marta Batinović koja je skupila 11 obrana, ali u bitnim trenucima.


18:52

Nakon suspenzije od strane Brooklyn Netsa, pa javne isprike, Kyrie Irving vraća se na parket. Brooklyn Netsi večeras igraju protiv Memphis Grizzliesa i u taj susret ući će znatno jači.

Više pročitajte ovdje.


18:21

Prema pisanju L’Équipea, Eduardo Camavinga propustio je popodnevni nedjeljni trening francuske reprezentacije. Za sada ostaje nepoznato hoće li i on propustiti susret s Australijom koja je na rasporedu 22. studenog.

Dobra vijest za branitelja naslova je da je Raphaël Varane odradio i drugi trening zajedno s ostatkom momčadi.


17:52

Ana Konjuh osvojila je 60K turnir u Bratislavi.

Naša je tenisačica u finalnom meču bila uspješnija od Uzbekistanke Nigine Abduraimove s 2:6, 6:0, 7:6 (2).


17:39

Završio je finalni meč ATP Finalsa u konkurenciji parova. Mate Pavić i Nikola Mektić izgubili su sa 6:7 (4), 4:6.

Odmah na ulasku u drugi set naš je par izgubio svoj servis gem na Pavićevom servisu i nije se uspio vratiti u meč.

Više pročitajte ovdje.


15:39

Posljednja utrka sezone Formule 1 završila je 15. slavljem Maxa Verstappena. Nizozemac je slavio ispred Charlesa Leclerca i Sergia Pereza.

Sebastian Vettel, četverostruki svjetski prvak, posljednju utrku u karijeri završio je na 10. poziciji.


15:32


15:21

Nastup Jamesa Maddisona protiv Irana pod velikim je znakom upitnika. Engleska i Iran snage će odmjeriti u ponedjeljak, 21. studenog, ali čini se bez 25-godišnjeg člana Leicestera koji je propustio još jedan trening.

A kako je riječ o posljednjem treningu pred spomenuti dvoboj, otočki mediji smatraju kako će zbog problema s koljenom Maddison za prvi susret skupine B ostati van pogona.


14:37

Nakon što je Moussa Ndiaye zbog ozljede koljena zamijenio Sadia Manéa u senegalskom rosteru, Aliou Cissé i dalje se suočava s problemima vezanim za svoj kadar.

Ismail Jakobs, lijevo krilo Monaca, još nije dobio zeleno svjetlo od strane Fife za nastupe na Svjetskom prvenstvu.

Rođen u Kölnu, od oca Senegalca i majke Njemice, Jakobs još uvijek čeka promjenu sportske nacionalnosti i neće biti u konkurenciji za nastup protiv Nizozemske.

S druge strane, za ovaj susret neće konkurirati niti napadač Nizozemske Memphis Depay, otkrio je u nedjelju Louis van Gaal.


14:04

Leona Popović i Zrinka Ljutić odradile su sjajan posao u Leviju gdje su nastupile u slalomu. Popović je zauzela šesto mjesto dok je Ljutić završila na sedmoj poziciji.

Više pročitajte ovdje.


12:54

Hrvatski tenisač Duje Ajduković nastupio je u kvalifikacijama Challengera u Valenciji gdje je poražen već u prvom kolu. Bolji je bio 100 mjesta lošije plasirani Španjolac Eduardo Esteve Lobato koji je slavio s 4:6, 6:3, 6:4.


11:55

Australski ofenzivac Martin Boyle bio je pod znakom upitnika za nastupe na SP-u, odrađivao je tek lagane, zasebne treninge, a sada je poznato kako je i za njega ovo Prvenstvo gotovo.

Ozljeda koljena koju je zaradio proteklog mjeseca pokazala se nemogućom za sanirati u tako kratkom roku, a kao zamjena pozvan je Marco Tilio koji je u Katar stigao još prije nekoliko dana kao pričuvno rješenje.

"Ovo je vjerojatno najteža stvar. Boyle je bio vrlo važna karika i jedan od naših najboljih igrača kroz čitave kvalifikacije. Ali na kraju dana, ne možemo više ništa učiniti po tom pitanju. Ostat će s nama ovdje kao potpora jer u naš kadar unosi sjajnu energiju", otkrio je australski izbornik Graham Arnold te dodao:

"Hrustić je dobro, zglob je dobro, bit će u mogućnosti igrati protiv Francuske, ali neće startati u tom susretu. Svi ostali su spremni za prvu utakmicu."


11:37

Izbornik Francuske Didier Deschamps potvrdio je kako neće zvati zamjenu za napadača Real Madrida Karima Benzemu. Francuska će tako u obranu naslova s 25-oricom igrača u kadru.


11:10

Hrvatske skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović nalaze se u Top 10 nakon prve vožnje slaloma u Leviju.

Više pročitajte ovdje.


11:07

Romelu Lukaku neće konkuriati za prve dvije utakmice Svjetskog prvenstva, otkrio je izvor unutar belgijske reprezentacije, a prenosi AFP.

Najbolji strijelac Belgije u povijesti našao se na popisu izbornika Roberta Martineza iako je i on sam priznao kako nije u potpunosti spreman i ne zna se kada će to i biti.

Od početka priprema Lukaku trenira po posebnom programu, a belgijski stručni stožer nada se da će biti spreman za susret s Hrvatskom.

A u prvom susretu, onom protiv Kanade u srijedu, 23. studenog, na njegovoj bi poziciji trebao startati napadač Fenerbahčea Michy Batshuayi.


10:44

U tijeku je prva vožnja ženskog slaloma u Leviju. Leona Popović drži sedmo vrijeme (57.74) nakon što je svoju vožnju odradilo 15 skijašica.

Prva je Mikaela Shiffrin s odvezenim vremenom 56.86.

Zrinka Ljutić startat će kao 30.


10:37

Uoči utakmice otvaranja Svjetskog prvenstva, a koju će odigrati domaćin Katar i Ekvador, svoja razmišljanja o mogućnostima južnoameričkog sastava dao je 22-godišnji branič Troyesa Jackson Porozo.

Priupitan koga vidi kao najveće favorite SP-a kratko je odgovorio: "Prvi favorit - Ekvador. Drugi - Ekvador. I treći - Ekvador."

Više pročitajte ovdje u našoj najavi.


10:06

Portugalski kadar u kompletnom je sastavu odradio posljednji trening. Dalot, Otavio, Joao Felix, Antonio Silva, André Silva i William Carvalho proteklih su dana radili po posebnom programu, a u nedjelju ujutro priključili su se suigračima.

A na jutarnjoj konferenciji za medije Rúben Neves nije mogao izbjeći pitanje o atmosferi u svlačionici. "Nema kontroverzi oko naše svlačionice. To je tema za vas medije, a ne za nas. Atmosfera je odlična, mi smo fokusirani na natjecanje. Svi znamo da će Cristiano biti ključan za nas. Prvi cilj je osvojiti prvo mjesto u skupini."


9:58

Nakon što je i službeno potvrđeno da od njegovih nastupa na Svjetskom prvenstvu neće biti ništa, Karim Benzema kratko je zahvalio na porukama podrške i dodao:

"Nikada u životu nisam odustajao, ali večeras moram misliti na momčad, kao što to uvijek radim. Razum mi govori da otvorim svoje mjesto za nekoga tko može pomoći da naša reprezentacija ima sjajno Svjetsko prvenstvo."

Francuska prvi susret u Kataru igra u utorak, 22. studenog, u 20.00 protiv Australije. Didier Deschamps ima vremena pozvati novog igrača do 24 sata prije početka spomenutog dvoboja.

"Nevjerojatno sam tužan zbog Karima. Bez obzira na ovaj novi udarac za našu reprezentaciju, imam potpuno povjerenje u ovu grupu igrača. Učinit ćemo sve da što bolje odgovorimo na velike izazove koji nas čekaju."


9:50 - Bogat sportski dan je ispred nas, počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali tu je još niz važnih i zanimljivih događaja. Sve ono najvažnije pronađite na jednom mjestu otkud će vas poveznice dalje voditi na opširnije izvještaje, vijesti, zanimljivosti i sve što trebate znati ovu nedjelju.


FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!