Ostali sportovi

Ude: 'Pitaju me zašto i dalje treniram, ali još uvijek me vuče što nisam uzeo veliko zlato'

Petar Jenjić • utorak, 31.01.2023.
Ude: 'Pitaju me zašto i dalje treniram, ali još uvijek me vuče što nisam uzeo veliko zlato'

Hrvatski gimnastičar Filip Ude najavio je početak nove godine u kojoj je na rasporedu i Svjetsko prvenstvo koje će pokušati izboriti...

Za novu sezonu priprema se hrvatski gimnastičar Filip Ude koji je u razgovoru za HRT najavio predolimpijsku godinu.

"Početak godine, prvi mjesec iza nas. Godina je dobro počela, napravio sam novu vježbu za ovu sezonu. Tu sam jako zadovoljan s novim elementom. Forma se podiže, za tri tjedna su prvi Svjetski kupovi: Cottbus, Baku, Doha. To će ujedno biti kvalifikacijski turniri za Svjetsko prvenstvo krajem godine. Nadam se da ćemo uspjeti."

Zlato na velikom natjecanju još uvijek mu je nedosanjani san, kazao je osvajač srebra na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Sprema je dobra, forma ide prema gore. Očekivanja su uvijek velika i takva trebaju biti, postaviti visoke ciljeve. Pitaju me zašto još treniram, ali još uvijek me vuče što nisam uzeo veliko zlato. Ako se ne dogodi, nema veze, ali ganjat ću taj san. Zato sam još u dvorani."

Ude se bavi gimnastikom već skoro 30 godina, a u ovoj dobi ozljede teže zacjeljuju.

"Imam skoro 37 godina i mislim da mogu još jedan ciklus, četiri godine, biti u samom vrhu. Treninzi su skoro svaki dan, ali naravno moram smanjiti tempo zbog godina, premda bih htio više, ali trener ne daje. Kad sam bio mali ne bi me pustio iz dvorane, a sada me ne pusti u dvoranu. Htio bih više trenirati, ali moram paziti na tijelo, da se ne ozlijedim. U ovoj dobi teže zacjeljuju, tako da se nadam da ću proći bez ozljeda."

Uputio je i poneku riječ mladim sportašima koji tek kreću tim putem.

"Sport je težak, posebno individualan. Gladijatorski je posao i nije za svakoga, a rijetko tko uspije. Puno se trenira i budete odsutni od obitelji. Savjet je da, koliko god teško bilo, da ne odustaju, da zacrtaju ciljeve i da ih ganjaju."

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!