Tenis

Hrvatska povela protiv Austrije, Ćorić nakon dva sata borbe svladao Novaka

Mihaela Bradovski • subota, 04.02.2023.
Hrvatska povela protiv Austrije, Ćorić nakon dva sata borbe svladao Novaka
Foto: FaH

Borna Ćorić nije kiksao protiv Dennisa Novaka. Austrijanac se dobro borio i nije tako lako pao, ali Ćorić je na kraju ipak bio bolji...

Davis Cup vikend u Rijeci otvorili su Borna Ćorić i Dennis Novak. Prvi hrvatski igrač u srazu s Austrijom bio je uspješniji i odnio je pobjedu sa 6:3, 7:5.

Dennis Novak je igrač koji karijeru gradi na Challengerima na kojima je ove godine već osvojio jednu titulu i to na Tajlandu u Nonthaburiju u finalu svladavši Tajpežanina Wu Tung Lina s dva puta po 6:4.

Novak je tijekom karijere pokazao da može biti neugodan i protiv boljih protivnika, svladao je tako u Davis Cupu i Andreja Rubljova.

Ovdje je Ćorić bio bolji i opasniji protivnik, Novak je u pojedinim trenucima pogreškama podsjećao zašto se nije probio na ATP Touru, no za kraći posao i lakšu pobjedu Borni je ipak trebalo malo više mirnoće na break loptama. Imao ih je ukupno devet, a iskoristio je po jednu u svakom setu.

U prvom setu Ćorić je do breaka došao u četvrtom gemu. žbio je to maratonski gem koji je na kraju okončan s dvije break lopte Ćorića i breakom za 3:1.

Imao je još nekoliko prilika do kraja seta da se odvoji i duplim breakom riješi set, ali nije uspio dva puta iskoristiti po 15:40.

Embed from Getty Images

U drugom setu Ćorić je radio pritisak na servisu Novaka i tek u trećem gemu, u kojem se Austrijanac u tom dijelu meča suočavao s break loptama, naš tenisač mu je oduzeo servis. Bilo je to kod 5:5, Borna je došao do ukupno pete break lopte u tom setu te je napokon iskoristio i poveo sa 6:5. Na svom servisu lako je završio posao.

Hrvatska je tako povela s 1:0, a Ćorić je krenuo na najbolji način. Slijedi drugi Borna, Gojo, kojeg čeka Dominic Thiem.

Davis Cup

Hrvatska - Austrija 1:0
Borna Ćorić - Dennis Novak 6:3, 7:5

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!