Košarka

Milačić: 'Ne možemo davati velike najave jer znamo u kakvoj smo zdravstvenoj situaciji'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.02.2023.
Milačić: 'Ne možemo davati velike najave jer znamo u kakvoj smo zdravstvenoj situaciji'
Foto: Martina Japundžić

Četvrtfinale Kupa najavio je trener Šibenke Damir Milačić koji ističe da je Furnir trenutno u prednosti jer mu je kada kompletan...

U utorak će na teren košarkaši Šibenke koje u četvrtfinalu SuperSport Kupa Krešimira Ćosića čeka momčad Furnira. Susret kreće od 20 sati.

"Ovo je još jedno natjecanje koje igramo uz Alpe Adria Cup i domaće prvenstvo. U svakom smo napravili više nego su mnogi očekivali. Igrali smo četvrtfinale Alpe Adria Cupa, u HT Premijer ligi smo nekoliko kola prije kraja matematički osigurali nastup u Ligi prvaka i došli među osam najboljih u Kupu", kazao je trener Damir Milačić.

Kup je specifično natjecanje i momčad ne može davati neke velike najave, s obzirom na velike zdravstvene probleme unutar ekipe.

"Kup je dobra prilika za dobar rezultat i borbu za trofej. Ne možemo davati velike najave jer znamo u kakvoj smo zdravstvenoj situaciji. Zadnjih mjesec dana doslovno nismo mogli skupiti deset igrača na treningu, a kada bi zvali juniore na trening, morali bismo pogađati kada su u školi da bi mogli sudjelovati. Ova mini kriza djelomično je uzrokovana ozljedama Paića i Pleadina, ali i brojem igrača na treningu. Nismo mogli napraviti ono što smo zamislili pa je bilo teško igrati utakmice. Daleko smo od kraja, ima još puno igre. Ako Pleadin i Paić ne budu potpuno spremni, definitivno neće igrati jer ispred nas je duga sezona i nećemo zbog jedne utakmice riskirati teže ozljede."

Zagrebačka momčad ove sezone igra jako dobro u prvenstvu.

"O njima mogu reći samo najbolje. Furnir igra dobro i vidio sam da su protiv Dinama bili kompletni. To im daje prednost u ovom dvoboju, ali mi smo pokazali da u svakom sastavu, s bilo kakvim izostancima, možemo pružiti dobru partiju i svakoga iznenaditi. Meni je bitno da momčad to vjeruje. To će mi biti najvažnija stvar, uvjeriti igrače da tko kod izađe na teren, može odigrati pravu utakmicu i donijeti pobjedu protiv jakog Furnira", dodao je Milačić, prenosi službena stranica Šibenke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!