SuperSport Hrvatski kup, 2. kolo, 14.02.2023, 14:30 h, Park mladeži
Suci: Dario Bel, Goran Pataki, Marjan Tomas, Mateo Erceg
Split
Split
Ante Babić 31'
1:3(1:2) Dinamo
Josip Drmić 12', 19'
Josip Šutalo 53'
Dinamo

Dinamo iskontrolirao utakmicu i izborio četvrtfinale Kupa

Petar Jenjić • utorak, 14.02.2023.
Dinamo iskontrolirao utakmicu i izborio četvrtfinale Kupa
Foto: FaH

Dinamo je uspješno odradio gostovanje kod Splita u osmini finala SuperSport Hrvatskog Kupa i na krilima Josipa Drmića stigao do pobjede...

Split
Split
Dinamo
1
Sven Vojnović
(do 79')
3
Mario Lovre Vojković
4
Roko Vukušić
19
Josip Mamić
16
Boiken Shala
7
Ante Babić
14
Jure Gale
18
Luka Petrović
(do 55')
10
Vicko Ožegović
(do 63')
11
Josip Tarabarić
(do 79')
9
Leo Andrić
Pričuvni igrači
5
Nikola Radan
55'
17
Josip Balić
63'
12
Duje Kolovrat
79'
8
Petar Sučić
79'
Trener
Damir Vučić
18
(do 46')
21
(do 46')
70
(do 77')
Pričuvni igrači
 
Trener
Ante Čačić

Kao što se moglo i očekivati, nogometaši Dinama posljednji su četvrtfinalisti Kupa. U utakmici odigranoj na Parku mladeži svladali su Split rezultatom 3:1.

Tijekom prvog poluvremena Dinamo je stigao do dva gola prednosti, a Split je smanjio zaostatak. U nastavku je zagrebačka momčad zaključila posao novim golom, a domaćin nije ozbiljnije zaprijetio.

Odmah na samom početku Split je mogao povesti. Pucao je Vicko Ožegović, ali loptu je s crte otklonila Dinamova obrana i tako zaustavila veliki šok.

Odmah nakon toga u šansi je bila i gostujuća momčad preko Luke Menala, ali udarac je otišao pored gola. Dinamo je poveo u 12. minuti i to sjajnim udarcem Josipa Drmića koji se izborio za prostor na rubu kaznenog prostora.

Sedam minuta kasnije Modri su podebljali vodstvo. Pucao je Petar Bočkaj, a njegov udarac brani Sven Vojnović. Na odbijanac stiže Bruno Petković koji nesebično ostavlja za Drmića i njegov drugi gol.

Domaćin se nije predavao i nakon pola sata smanjio zaostatak. Mario Lovre Vojković ubacio je iz slobodnog udarca, a Ante Babić poentirao. Prvi mu je to gol uopće ove sezone.

Do kraja poluvremena se rezultat nije promijenio, a osam minuta po ulasku u nastavak Dinamo je vratio dva pogotka prednosti.

Nakon slobodnog udarca na drugoj je stativi bio Kevin Theophile-Cahterine koji je prebacio loptu za Josipa Šutala, a ovaj iz blizine lako pospremio u gol.

Nakon toga Dinamo je kontrolirao dvoboj, a Split nije uputio nijedan udarac prema protivničkom golu. Gosti su se u završnici malo razigrali i zaprijetili, ali promjene rezultata nije bilo.

Dinamo će u četvrtfinalu biti domaćin Lokomotivi.

SuperSport Hrvatski Kup, četvrtfinale:
RNK Split - Dinamo 1:3

FOTO: HINA/Mario Strmotić

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!