Hrvatski malonogometni kup, četvrtfinale, 17.02.2023, 20:15 h
Futsal Dinamo 5:6 MNK Šibenik 1983

Drama završena: Šibenik 1983 šokirao Futsal Dinamo!

Petar Jenjić • petak, 17.02.2023.
Drama završena: Šibenik 1983 šokirao Futsal Dinamo!

Šibenik 1983 prošao je u polufinale Hrvatskog malonogometnog kupa nakon što je poslije boljeg izdvođenja šesteraca svladao Futsal Dinamo...

Pravu dramu vidjeli smo u zadnjem četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog Kupa gdje je najveći uspjeh u povijesti kluba ostvario Šibenik 1983, trenutno drugoligaš.

Nakon što je u šesnaestini finala i osmini finala prolazio boljim izvođenje šesteraca, to se opet dogodilo i u četvrtfinalu. Ovdje je protivnik bio Futsal Dinamo, domaćin turnira, koji se tako odmah oprostio od šanse za trofej.

Šibenčani su vodili s 2:0 i 3:1, Dinamovci su u zadnjim sekundama izborili raspucavanje, ali više od toga ipak nije išlo.

Sjajno je Šibenik igrao kroz prvo poluvrijeme. Odmah na početku šokirati je zagrebačku momčad te stigao do vodstva od 1:0. Zabio je Mikhael Almeida.

Igrao se dobar futsal na obje strane, a i jedna i druga momčad imala su svoje šanse. Novi šok za domaćina ovog završnog turnira stigao je u 11. minuti kada su Brazilci ponovno bili u prvom planu. Ovoga puta Almeida je asistirao, a sjajno pogodio Thomas Monteiro.

U završnoj minuti prvog poluvremena pritisak Dinama se isplatio kada je Neven Zonjić pospremio loptu u gol nakon odbijanca.

U drugom poluvremenu bolje je izgledao Futsal Dinamo, ali nije uspijevao stvoriti konkretniju priliku. I onda pet i pol minuta prije kraja novi šok za domaćina turnira.

Ponovno je u prvom planu bio Monteiro koji se sjurio prema golu i matirao vratara zagrebačke momčadi. Ubrzo je igrač Šibenika Almeida zaradio drugi žuti karton, a Narančasti ostali s trojicom.

Filip Novak smanjio je zaostatak na 3:2. Gostima se nakon toga vratio četvrti igrač, a do kraja smo gledali pravu dramu. Junak Dinama postao je Zvonimir Šućur koji je 14 sekundi prije kraja skinuo zicer kao igrač-vratar, pa pet sekundi prije kraja zabio za poravnanje.

I onda su u raspucavanju dva junaka Dinama, Novak i Šućur promašivali, kao i Kristijan Čekol. Šibenčani su promašili jednom, ali i to im je bilo dovoljno za prolazak dalje.

Hrvatski malonogometni kup, četvrtfinale:
Futsal Dinamo - Šibenik 1983 3:3 (5:6 nakon peteraca)

FOTO: Futsal Dinamo

Hrvatski malonogometni kup

četvrtfinale

Murter7:4 **Torcida
Crnica0:3Stanoinvest Futsal Pula
Novo Vrijeme3:0MNK Bjelovar
Futsal Dinamo5:6 **MNK Šibenik 1983

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!