Zimski sportovi

Hrvatski predstavnici u obje konkurencije bez finala sprinta na SP-u nordijaca

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 23.02.2023.
Hrvatski predstavnici u obje konkurencije bez finala sprinta na SP-u nordijaca
Foto: EPA

Planica je domaćin Svjetskog prvenstva u nordijskim disciplinama, a hrvatski predstavnici u sprintu u skijaškom trčanju nisu uspjeli proći u finale. Najbolje je bila plasirana Tena Hadžić na 61. mjestu...

Hrvatski reprezentativci u skijaškom trčanju Marko Skender i Petar Perušić nisu se uspjeli kvalificirati za finalna nadmetanja u sprintu klasičnom tehnikom na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u slovenskoj Planici.

Skender je kvalifikacije završio na 70. mjestu s vremenom od tri minute i 23.91 sekundi. Njegov zaostatak za najbržim, Norvežaninom Erikom Valnesom (2:55.50 minuta) bio je 28.41 sekundi, a za plasman među najboljih 30 trebalo je zaostati za nešto više od 12 sekundi (12.34).

Za 21-godišnjeg Skendera ovo je četvrti nastup na svjetskim prvenstvima, dok je 18-godišnji Petar Perušić u svom drugom nastupu među najboljim seniorima svijeta osvojio 98. mjesto u sprinterskim kvalifikacijama s vremenom 3:41.98 minuta.

Briljirali su Norvežani koji su osvojili prva tri mjesta. Branitelj naslova Johannes Hoesflot Klaebo je bio drugi (+1.01), a Paal Goldberg treći (+3.65).

Hrvatske reprezentativke u skijaškom trčanju Tena Hadžić, Vedrana Malec i Leona Garac nisu se uspjele plasirati u finalnu fazu natjecanja u sprintu klasičnom tehnikom na Svjetskom prvenstvu u Planici.

Najbolja je u kvalifikacijama bila Tena Hadžić koja je stazu dužine 1,4 km svladala za četiri minute i 6.30 sekundi, što joj je donijelo 61. mjesto. Hadžić je za pobjednicom kvalifikacija i braniteljicom naslova svjetske prvakinje, Šveđankom Jonnom Sundling, zaostala za 43.41 sekundi.

Za plasman među 30 najboljih koje će nastaviti natjecanja za odličja, trebalo je zaostati manje od 16 sekundi za najbržom.

Vedrana Malec je na svom osmom svjetskom prvenstvu osvojila 66. mjesto s vremenom 4:10.89 minuta, dok je Leona Garac imala 69. rezultat (4:20.80) među 99 trkačica koje su nastupile u ovim kvalifikacijama.

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!