Košarka

Cedevita Junior s dva vezana poraza dolazi u goste Zadru, pobjeda potrebna i jednima i drugima

Branimir Korać • srijeda, 29.03.2023.
Cedevita Junior s dva vezana poraza dolazi u goste Zadru, pobjeda potrebna i jednima i drugima

Zadar i Cedevita Junior sastaju se u najzanimljivijem susretu trećeg kola Lige za prvaka. Pobjeda je u ovom susretu jako bitna za obje momčadi.

Zadar i Cedevita Junior sastaju se u trećem kolu Lige za prvaka u vrlo zanimljivom dvoboju u kojem je sve otvoreno i obje strane vjeruju u pobjedu. Zadrani su favoriti kao i uvijek kada igraju kod kuće, ali Cedevita Junior nakon dva poraza dolazi vrlo motivirana i želi se vratiti na pobjedničke staze.

Igraj na Zadar - Cedevita Junior na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zadar je u Ligi za prvaka zasad ostvario polovičan učinak. Poražen je kod kuće od Splita da bi u prošlom kolu glatko slavio protiv Šibenke. Taj poraz od Splita stigao je između dva regionalna poraza od FMP-a i Igokee pa je slavlje protiv Šibenke jako dobro došlo kako bi se prekinuo negativan niz u koji je Zadar ušao.

Ono što je domaćinu bitno je da je stanje s Lukom Božićem, najboljim igračem Zadra, sve bolje, Božić je sve bliže potpunom oporavku od ozljede koju je zaradio kod FMP-a, igrao je u prošla dva susreta, a igrat će i večeras iako još nije na 100 posto.

I to također pokazuje koliko je Zadru ovo važan susret. U biti svaka utakmica do kraja sezone mu je jako bitna i to u svim natjecanjima. U ABA ligi bori se za doigravanje, u domaćem porazu traži što bolju poziciju kako bi s dobrim šansama ušao u četvrtfinalnu seriju, u svakom slučaju, Zadrani moraju pobjeđivati bez ikakvih kalkulacija.

Međutim i Cedevita Junior je u poziciji da mora tražiti pobjedu pod svaku cijenu. Sva traumatična poraza sigurno su je uzdrmala, prvo se izblamirala protiv Furnira i izgubila čak 65:100, a zatim je u nedjelju izgubila kod kuće i od Cibone u produžetku unatoč problemima Cibosa.

Teško se u Zadru vaditi, ali Cedevita Junior nema izbora, mora tražiti prekid ovog gubitničkog niza dok ne bude prekasno i dok stvari ne izmaknu kontroli.

Što su rekli

Luka Božić, igrač Zadra: "Čeka nas zahtjevna utakmica protiv momčadi koja je popunjena na svim pozicijama s dvojicom ili više kvalitetnih igrača. Imamo gust raspored s četiri utakmice u sedam dana, ali ne možemo u nijednoj utakmici kalkulirati i odmarati, pa tako ni protiv Cedevite Junior. Očekujem borbenu utakmicu, trebamo biti fokusirani i koncentrirani svih 40 minuta. Nisam još na 100 posto, ali zglob je svakim danom sve bolje. Očekujem borbu na svim poljima do kraja sezone, kao i do sada davat ću svoj maksimum."

Luka Pešut, pomoćni trener Cedevite Junior: "Idemo u Zadar gdje nas sigurno čeka teška utakmica, igramo protiv ekipe koja je odlična cijelu sezonu i još je uvijek u igri za play-off regionalna poraza. Ove sezone smo dva puta igrali protiv njih, jednom smo pobijedili mi, a jednom je slavio Zadar. Oni su minimalno promijenili roster, otišao im je Jordano, a doveli su Mekića. Trebat ćemo pripaziti na njihove pojedince koji su iznimno jaki u igri jedan na jedan i na njihovu tranziciju koja je među boljima u ligi. Ukoliko ispunimo dogovore u svlačionici onda se svakako možemo nadati dobroj utakmici."

Mjesto, vrijeme

Zadar, KC Krešimira Ćosića, 18:00

Forma

Zadar

Zadar - Šibenka 89:64
Zadar - Igokea 67:68
Zadar - Split 83:84
FMP - Zadar 112:87
Zadar - Cedevita Olimpija 81:59

Cedevita Junior

Cedevita - Cibona 93:96 (85:85)
Cedevita - Furnir 65:100
Cedevita - Alkar 100:87
Zabok - Cedevita 68:81
Cedevita - Cibona 66:86

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom međusobnom susretu Cedevita Junior ugostila je Zadar i svladala ga sa 76:59. Cedevita je rano stvorila razliku, Zadar se vratio, ali početkom drugog dijela ponovno je Cedevita pobjegla.

Prognoza

Zadar u ovaj susret ulazi kao favorit i trebao bi taj status i potvrditi.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Split101:75Šibenka
Zadar85:67Cedevita Junior
Cibona88:86Dubrava
1Zadar (+40)82+396
2Split (+40)82+383
3Cibona (+40)73+387
4Cedevita Junior (+40)46+165
5Šibenka (+35)19-131
6Dubrava (+33)28-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!