Nogomet

Spektakl na Etihadu: Manchester City dočekuje Bayern u borbi za polufinale Lige prvaka

Petar Jenjić • utorak, 11.04.2023.
Spektakl na Etihadu: Manchester City dočekuje Bayern u borbi za polufinale Lige prvaka
Foto: EPA

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Manchester City će na Etihadu ugostiti Bayern. Pep Guardiola dočekuje Thomasa Tuchela u ulozi kojoj se donedavno nije ni mogao nadati...

Vraća nam se Liga prvaka, a jedna od prve dvije četvrtfinalne utakmice na današnjem programu igra se na Etihadu gdje će Manchester City biti domaćin Bayernu. Kada gledamo formu i ostale parove, ovaj je vrlo vjerojatno najjači.

Igraj na Manchester City - Bayern na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Manchester City u prošlom je prvenstvenom kolu porazio Southampton s 4:1 te tako ostao u utrci s Arsenalom za naslov prvaka. To mu je bila osma pobjeda u nizu, a Građani su u cijelom tom nizu postigli čak 31 pogodak. S Erlingom Haalandom u punoj formi, to i nije veliko čudo. Posljednji poraz upisali su još početkom veljače od Tottenhama.

Ove sezone postigao ih je deset u natjecanju, no još za vrijeme svog boravka u Borussiji Dortmund nije imao previše uspjeha protiv Bavaraca. U sedam utakmica upisao je svih sedam poraza, a danas bi se to vrlo lako moglo promijeniti, iako je konačan rezultat jako teško predvidjeti.

U prošloj fazi, nakon remija u gostima kod RB Leipziga, City je apsolutno dominantno stigao do pobjede pred svojim navijačima te protivniku "utrpao" sedam golova. S druge strane, Bayern je s ukupnih 3:0 bio bolji od PSG-a, ali po igri prolazak nijednom nije dolazio u pitanje.

Julian Nagelsmann dobro je vodio momčad kroz grupnu fazu, a zatim i u dvoboju osmine finala, no odlazak s klupe poremetio mu je planove o osvajanju europske titule. Prije dva tjedna na klupu je zasjeo Thomas Tuchel pod čijim je vodstvom momčad u debiju razbila Borussiju Dortmund. Međutim, uslijedio je iznenađujući poraz u četvrtfinalu Kupa od Freiburga na Allianz Areni.

Uslijedio je međusobni prvenstveni dvoboj u kojem su Bavarci, zahvaljujući sjajnom pogotku Matthijsa de Ligta, stigli do minimalne pobjede. Trenutno drže prvo mjesto u Bundesligi s dva boda prednosti pred najvećim konkurentom kojeg su porazili prije dva tjedna.

Ono što će Bayern definitivno morati popraviti jest obrana. Za svoje standarde, samo u šest od zadnjih 16 utakmica nije primio pogodak. Kada na to nadovežemo da igraju protiv izuzetno napadački potentne momčadi, razlog za određenu brigu sigurno postoji.

Što su rekli

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Iz mog stajališta, Bayern je momčad koja je građena tako što je ovdje došla pobijediti. Iz mog iskustva kada sam bio tamo, imao sam osjećaj da, bez obzira na to gdje igrali, da moramo biti Bayern i pokušati pobijediti. Ako se budu branili više nego inače, to će možda biti zbog naše dobre igre. Međutim, ako ne budemo dobri, mi ćemo se braniti više nego inače."

Thomas Tuchel, trener Bayerna: "Ovo su definitivno tjedni istine, još ima trofeja koje treba osvojiti. Normalno, klub je navikao biti prvi u Bundesligi i možda se fokusirati na ostala natjecanja, no sada to nije slučaj. Naravno da postoje rizici, ali volimo pritisak i stres. Osvajanje trostruke krune je moguće i veselim se tome.

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Etihad, Manchester, 21:00

Sudac: Jesus Gil Manzano

Nedostaju

Manchester City: Foden (ozljeda)

Bayern: Neuer, Hernandez, Tel, Choupo-Moting (ozljede)

Zadnji susret

Posljednju službenu utakmicu odigrali su još daleke 2014. godine u grupnoj fazi Lige prvaka. Posljednji prijateljski susret odigran je prošlog ljeta na američkoj turneji. Manchester City slavio je golom Erlinga Haalanda.

Prognoza

Jasno je da se večeras ništa neće odlučiti, a tko će do pobjede, jako je teško reći. Odlučivat će nijanse, no očekujemo da dvoboj završi bez pobjednika.

FOTO: EPA/ANNA SZILAGY

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Benfica0:2Inter
Manchester City3:0Bayern
Real Madrid2:0Chelsea
Milan1:0Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!