Nogomet

Susret s ogromnim ulogom: Gorica se želi potpuno vratiti u borbu za ostanak u ligi

Mihaela Bradovski • petak, 14.04.2023.
Susret s ogromnim ulogom: Gorica se želi potpuno vratiti u borbu za ostanak u ligi
Foto: FaH

Jedan od nanjzanimljivijih dvoboja 29. kola SuperSport HNL-a bit će onaj između dvije momčadi s dna poretka. Posljednjeplasirana Gorica gostuje kod Šibenika i želi si povećati šanse u borbi za ostanak. S druge strane, domaćini su jako dobro svjesni što im pobjeda ovdje donosi...

Danas je na rasporedu jedna od najvažnijih utakmica dosadašnjeg dijela sezone u SuperSport HNL-u. Na Šubićevcu gostuje Gorica, pretposljednji Šibenika želi napraviti veliki korak prema ostanku u ligi, ali isto tako Goričani su svjesni koliko dobivaju pobjedom i što bi ona značila u borbi za opstanak.

Igraj na Šibenik - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom dijelu sezone i Gorica i Šibenik izgledaju bolje nego u prvom dijelu sezone i teško se sjetiti kada je posljednji put momčad koja je ispala iz lige bila ovoliko konkurentna kao što je to slučaj s Goricom i Šibenikom.

I Željko Sopić i Damir Čanadi rade dobar posao. Čanadi je čak odveo Šibenik do finala Kupa znalački iskoristivši Dinamovu muku, a Sopić je podignuo momčad koja je potpuno potonula i izgledala neprepoznatljivo pod vodstvom bivšeg makedonskog izbornika Igora Angelovskog.

Gorica se tako uspjela približiti Šibeniku na samo četiri boda zaostatka i svjesna je kako pobjedom u ovom susretu može doći na samo bod zaostatka što u potpunosti otvara utrku za ostanak u ligi. S druge strane u Gorici su isto tako svjesni da ih poraz stavlja u još veće problema i na izlazna vrata iz najvišeg ranga, sedam bodova u preostalim kolima bilo bi jako teško nadoknaditi.

I jedni i drugi u drugom dijelu sezone dobili su određena pojačanja i imaju sada širi i kvalitetniji kadar, a to se osjeti i na rezultatima. Šibenčani su se do povratka Čanadija u drugom mandatu na klupu isprofilirali u čvrstu momčad kojoj je važnije ne primiti pogodak nego zabiti ga. Ipak, to se sada promijenilo i Šibenčani igraju značajno otvorenije nego ranije.

Gorica je s druge strane prolazila kroz razne faze, ali nakon one u kojoj je zbog očajne realizacije došla do posljednjeg mjesta, uslijedila je faza jako loših i nekonkretnih igara zbog potpunog gubitka samopouzdanja. Sopić je to promijenio i ova Gorica je igrom i pristupom za nekoliko razina iznad one koju je vodio Angelovski.

Što su rekli

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Otkad sam se vratio u Šibenik, svaku utakmicu zovu važnom i ključnom, igraju deveti i deseti na ljestvici. Nije istina da je sve gotovo ako ovo dobijemo. Još se može osvojiti 21 bod kasnije, mora se igrati i kasnije ozbiljno. Profesionalno smo se spremili, momčad se i dalje razvija. Jučer smo napravili analizu naše igre, posebno u napadu. Trebamo početi završavati šanse do kraja. Ne razmišljamo o Kupu, uvijek je fokus na sljedeći susret. Gorica ima jak mentalitet, to je pokazala puno puta."

Željko Sopić, trener Gorice: "Mi i Šibenik smo u direktnoj borbi za ostanak i mislim da će ta utakmica mnogo toga reći o obje momčadi. Zahtjevna utakmica. Šibenik je u jako dobroj formi, dva puta su u mjesec dana pobijedili Dinamo i igraju finale Kupa. Nas su pobijedili kod kuće u jednoj ludoj utakmici 0:3. Nadam se da ćemo otići na Šubićevac, odigrati jako dobru utakmicu i polučiti što bolji rezultat. U našoj ligi nitko protiv nikoga ne može reći da je izraziti favorit. Sve su utakmice 50-50 i ovisi tko je raspoloženiji taj dan. Mislim da će takva biti i ova naša utakmica. Dobro smo se pripremili i mislim da ćemo Šubićevac napustiti uzdignute glave."

Mjesto vrijeme, suci

Šibenik, Šubićevac, 18 sati

Suci: Duje Strukan (Split), Alen Jakšić (Split), Nikola Kečkiš (Virovitica). VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar)

Nedostaju

Šibenik: Kvesić, Mina, Kreković (ozljede)

Gorica: Jurić (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Željko Sopić tek je stigao na klupu Gorice, a čekao ga je vrlo važan dvoboj. U Veliku Goricu doputovao je Šibenik i odigrao sjajnu utakmicu te slavio 3:0 uz dva gola Čopa te jedan Dolčeka.

Prognoza

Jako teško za prognozirati, baš sve je otvoreno u ovom dvoboju. Svjesni su toga i jedni i drugi i može se očekivati nešto opreznija utakmica.

FOTO: HINA/Daniel KASAP

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!