Košarka

Kingsi upisali još jednu pobjedu protiv branitelja naslova u doigravanju

Krešimir Milić • utorak, 18.04.2023.
Kingsi upisali još jednu pobjedu protiv branitelja naslova u doigravanju
Foto: EPA

Postali su prva momčad koja je povela s 2:0 u seriji protiv Warriorsa u eri Curryja. Sjajnu večer ponovno je imao Fox u redovima Kingsa

Prva utakmica doigravanja između Sacramento Kingsa i Golden State Warriorsa završila je senzacionalnom pobjedom Kingsa, prvom u doigravanju od 2006. godine. Da to nije bila tek puka slučajnost pobrinuli su se dokazati još jednom Kingsi i poveli s 2:0 u seriji doigravanja pobjedom 114:106.

Igraj na košarku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajnu večer ponovno je imao De'Aaron Fox koji je uz Domantasa Sabonisa predvodio Kingse do pobjede. Obojica su ubaicili 24 koša, a Fox je tome dodao devet asistencija dok je Sabonis imao toliko skokova.

Utakmica se zakuhala u posljednjoj četvrtini kad je Draymond Green ugazio na prsa Sabonisa zbog čega je isključen, a prelomio je Fox tricom za 107:101 čime su do kraja Kingsi držali kontrolu na putu do pobjede. Steph Curry je predvodio Warriorse s 28 poena, ali je postigao samo tri od 13 pokušaja za tricu.

Ovo je prvi put Warriorsima da je neka momčad povela s 2:0 u seriji u eri Curryja. Warriorsi će se pokušati vratiti u seriju na domaćem parketu u San Franciscu, a utakmica se igra u četvrtak.

NBA doigravanje:
Sacramento Kings - Golden State Warriors 114:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!