Nogomet

Guardiola koristi Bayernove probleme i juriša prema trofeju koji Cityju nedostaje

Krešimir Milić • srijeda, 19.04.2023.
Guardiola koristi Bayernove probleme i juriša prema trofeju koji Cityju nedostaje
Foto: EPA

Večeras će Real Madrid doznati suparnika u polufinalu Lige prvaka. City dolazi u München sa značajnom prednošću…

Na putu prema finalu zasigurno Bayernovi igrači nisu očekivali da će dobivati protivnike za koje se kolokvijalno kaže da su utakmice „finale prije finala“. PSG su prošli bez primljenog gola i dvije pobjede, 1:0 i 2:0, no onda ih je ždrijeb spojio s Manchester Cityjem, a tko prođe danas čeka ga Real Madrid.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I to baš redom onima koji su najgladniji trofeja Lige prvaka. PSG nije ispao teška prepreka za Bayern, no City će teško premostiti. Nije da već nisu stizali velike razlike nogometaši Bayerna i razbijali jake momčadi, ali Pepov stroj se čini kao najspremniji ove godine za podignuti pehar.

Čudesne su bile greške obrane Bayerna u prvoj utakmici u Manchesteru, prvenstveno Upamecana, a pomoglo je to Cityju da osigura prednost od 3:0 za uzvrat. Zabijali su Rodri, Silva i Haaland, a s druge strane u redovima Bayerna je rasla nervoza.

Iz te nervoze proizašao je sukob Manea i Sanea, a loša atmosfera u svlačionici nije novost. Svjestan je toga bio i Thomas Tuchel kad je dolazio u Bayern umjesto Juliana Nagelsmana, a on je jedan od onih koji zna kako slaviti protiv Guardiole.

Ako je Tuchel uspio pomiriti sve strane mogao bi Bayern u Münchenu još jednom zadiviti nogometni svijet, a ako nije bit će to još jedna prilika za Guardiolu da potvrdi put prema trofeju koji nedostaje Cityju.

Što su rekli?

Thomas Tuchel, trener Bayerna: „Sve je u našim rukama i moramo dati sve od sebe. Nismo sami - imamo dobru momčad i igramo pred našim navijačima, moramo ih pokrenuti i pružiti vrhunsku izvedbu. Težak je ovo izazov, ali vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo pobijediti.“

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: „Fokusirani smo na ono što možemo napraviti kako bismo kontrolirali utakmicu. Igramo protiv jedne od najuspješnijih momčadi u ovom natjecanju. Na terenu smo 11 protiv 11 i pokušat ćemo biti bolji u specifičnoj utakmici. Bila bi pogreška da smo fokusirani na prošlost“

Mjesto, vrijeme, suci

Allianz Arena, München, 21:00

Sudac: Clément Turpin

Nedostaju

Bayern: Hernandez, Neuer, Wanner (ozljede)

Manchester City: /

Zadnji susret

U posljednjem susretu na Etihadu obrana Bayerna darovala je City na veliko. Istaknuo se tu ponajviše Upamecano, a greške su koristili Rodri, Silva i Haaland.

Prognoza

Nakon onakve predstave na Etihadu teško je očekivati ijedan drugi ishod osim prolaza momčadi Pepa Guardiole. S druge strane ipak se radi o Bayernu i to na domaćem terenu pa ovdje ništa nije sigurno za predvidjeti.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Chelsea0:2Real Madrid
Napoli1:1Milan
Bayern1:1Manchester City
Inter3:3Benfica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!