Nogomet

Turbulentno razdoblje: Pobjedu za prekid negativnog niza traže i Slaven Belupo i Osijek

Branimir Korać • petak, 21.04.2023.
Turbulentno razdoblje: Pobjedu za prekid negativnog niza traže i Slaven Belupo i Osijek
Foto: FaH

Slaven Belupo i Osijek sastaju se u 30. kolu SuperSport HNL-a. Obje momčadi su u borbi za Europu, ali isto tako i u seriji utakmica bez pobjede koju žele pod svaku cijenu prekinuti...

Petak donosi dvije utakmice u SuperSport HNL-u, program otvaraju Lokomotiva i Šibenik, a nakon njih na travnjak izlaze izravni konkurenti u borbi za Europu Slaven Belupo i Osijek. Koprivničanci su se većim dijelom ovog tjedna bavili "slučajem Zekić", odnosno pitanjem ostaje li Zoran Zekić na klupi i dokad.

Igraj na Slaven Belupo - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zekić je u konačnici prelomio i ostaje do kraja ugovora, znači do ljeta, a nakon toga napušta klub. Epilog je to svega što se događalo već duže vrijeme, Zekić nije zadovoljan i nije tajna da mu je želja preuzeti ambiciozniju sredinu.

Sa Slavenom je ove sezone ostvario puno više nego je itko predviđao. U Kupu je došao do polufinala i nije bio daleko od ulaska u finale, dok je u prvenstvu u borbi za Europu iako ga je većina vidjela kao možda i glavnog kandidata za ispadanje iz lige. Ipak, Slaven je discipliniranom i momčadskom igrom nadomjestio sve eventualne nedostatke s kojima se suočavao te je trenutno sedmi, ali sa samo dva boda manje od četvrtoplasiranog Osijeka.

Osijek je također zanimljiva priča. Klub je bez pobjede u SuperSport HNL-u već čak deset kola, a u tom nizu ima i poraz u Kupu od Hajduka. Unatoč tome je i dalje na visokom četvrtom mjestu, ali u klubu su svjesni da s takvim rezultatima neće još dugo moći čuvati ovu poziciju.

Posljednja pobjeda upisana je još 29. siječnja 2:0 protiv Gorice, a nakon toga uslijedilo je razdoblje kakvo nitko nije mogao predvidjeti. Osjeti se nervoza, navijači su sve nezadovoljniji i Osijek mora početi bilježiti pobjede kako bi se ostvarile minimalne ambicije.

Gostovanje u Koprivnici vide kao idealno za preokret cijele situacije i važne bodove. Međutim i Slaven je povezao tri utakmice bez pobjede uz izrazito loš nastup i visok poraz u prošlom kolu u Maksimiru što znači da će ovdje tražiti iskupljenje u punom smislu riječi.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Zahtjevna utakmica, jako dobar protivnik sa svojom kvalitetom, ali i problemima tako da svakako moramo biti raspoloženi. Stanje s ozlijeđenima je bolje nego prošli tjedan, odradili smo analizu i pokušat ćemo polugluposti koje smo radili u zadnjim utakmicama nakon ubačaja, probati popraviti i biti bolji u tom segmentu. Dogovorio sam se s klubom da ću ostati još ovih sedam kola i nakon toga nisam više trener Slaven Belupa. Bilo je to pošteno reći. Neke stvari se vuku već duže vrijeme, puno toga se priča po gradu, meni to više nije bilo prihvatljivo. Osim toga ako čovjek nije spreman u glavi to raditi, smatrao sam da je pošteno da ljudi u klubu to znaju kako bi se dogovorili sa sljedećim trenerom jer prvenstvo počinje brzo. To je moja odluka."

Borimir Perković, trener Osijeka: "Uobičajen tjedan u pripremi za utakmicu protiv Slavene Belupa, u boljim okolnostima nego što je to bilo uoči Lokomotive zbog ozljeda i viroza koje su se tada pojavile. U smislu kadra imamo puno bolju situaciju, vraća nam se Lovrić koji je odradio kartone, s nama je ponovno Čeberko, a od viroze se oporavio i Leovac. Na žalost Nejašmić i Gržan su izvan kadra za ovu utakmicu, ali nadam se da će biti spremni nakon Slaven Belupa. Pohvalio bih radni elan, dobar ambijent i atmosferu u kojima treniramo i doista mislim da čekamo spremni utakmicu u Koprivnici."

Mjesto, vrijeme, suci

Koprivnica, Ivan Kušek Apaš, 18:10

Suci: Ivan Bebek, Luka Pajić, Dejan Vuković. VAR: Fran Jović

Nedostaju

Slaven Belupo: Tepšić, Žuljević (ozljede)

Osijek: Nejašmić, Gržan, Brlek (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom dvoboju u Gradskom vrtu igranom u 21. kolu, pogodaka nije bilo. Inače taj susret obilježila je naizgled teška ozljeda Kristijana Lovrića koji se uspješno oporavio.

Prognoza

Teško je biti pametan uoči ovog dvoboja, bodove trebaju i jedni i drugi, pritisak lagano raste, a obje momčadi su u negativnom nizu. Mogao bi to biti tvrd dvoboj s vrlo malo golova.

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!