Nogomet

Po važne bodove: Domaćin ima priliku za bijeg s dna, a Rijeka za odvajanje na trećem mjestu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.04.2023.
Po važne bodove: Domaćin ima priliku za bijeg s dna, a Rijeka za odvajanje na trećem mjestu
Foto: FaH

Gdjje su se nalazili i kako su izgledali na početku ove kalendarske godine, Gorica i Rijeka mogu biti zadovoljni trenutnom situacijom. I jedni i drugi su na životu u borbi za ostanak odnosno za Europu...

Posljednji susret 30. kola SuperSport HNL-a bit će odigran u Velikoj Gorici gdje domaćin traži nove bodove u borbi za opstanak dok Riječani pak trebaju bodove u borbi za Europu. Ulog je velik za jedne i za druge, obje momčadi traže pobjedu i neće se zadovoljiti samo osvojenim bodom u ovom susretu.

Igraj na Gorica - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gorica je bila u jako teškoj situaciji, momčad je bila bez samopouzdanja, imala velik zaostatak za Šibenikom, ali sve se promijenilo dolaskom na klupu Željka Sopića koji je podignuo momčad, osim toga dio igrača je stigao tijekom zime te su tako pokrpane rupe, pojačana konkurencije, a uostalom vidi se i na prezentacijama momčadi koliko su Goričani podigli igru i koliko imaju više samopouzdanja.

Iako su je mnogi već otpisali, posebno nakon što ju je Šibenik svladao u Velikoj Gorici s visokim rezultatom na početku drugog dijela sezone, Gorica nije odustajala, nastavila se boriti i tražiti bodove. To joj se u konačnici i isplatilo.

Prošlo kolo moglo bi biti ključno, Gorica je u gostima svladala Šibenik s čak 4:0 i tu se dodatno nakrcala samopouzdanjem. Baš današnji dvoboj protiv Rijeke mogao bi to pokazati, u Veliku Goricu dolazi vrlo kvalitetna momčad koja pod Sergejom Jakirovićem igra odličan nogomet i marljivo skuplja bodove.

Kao što je Sopić već više puta naglasio, Gorica je u takvoj situaciji da jednostavno nema pravo gledati tko joj je protivnik jer treba bodove iz svih susreta ako želi ostati u ligi. Tako niti danas neće biti kalkulacija i Gorica će ponovno ići na pobjedu.

Ići će i Rijeka, u odličnoj je formi, puno boljoj nego u prvom dijelu sezone i u jako dobroj je poziciji u borbi za Europu. S obzirom da ju je Jakirović preuzeo na pozicijama za borbu za ostanak u ligi, impresivan je napredak Riječana.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Gorice: "U prijateljskom susretu protiv Rudeša tijekom tjedna dali smo minutažu igračima koji nisu igrali u zadnje vrijeme, nagradili smo i naše najbolje juniore i odigrali tu utakmicu kako bi se što bolje pripremili za dvoboj s Rijekom, koji će biti jako zahtjevan, ali ne manje od prethodne utakmice, a ni više od sljedeće. Imamo sedam finalnih utakmica i u svaku ulazimo maksimalno, s istom željom i jednim ciljem da na kraju sezone završimo ispred Šibenika. Jedino je bitno da nakon zadnjeg kola napravimo taj mali skok i budemo na poziciji iznad Šibenika. Tko će u ovih šest kola prije biti ispred, a tko iza, mislim da je manje bitno. Mi se moramo voditi time da na kraju prvenstva budemo ispred njih. Slažem se da je svaka utakmica bitna i da u svaku moramo ući sto posto kako bismo što prije osigurali opstanak, ali na kraju će se podvući crta i nadam se da ćemo u tom trenutku biti iznad."

Sergej Jakirović, trener Rijeke: "Nakon Hajduka iskoristili smo tjedan da se pripremimo za Goricu. Bit će teška utakmica jer obje momčadi žele bodove za svoje ciljeve. Gorica se bori za ostanak, došli su na bod Šibeniku. Imamo posla s ekipom koja igra jako dobro ove proljeće i jasno nam je da maksimalno ozbiljno shvatiti utakmicu. Očekujem težu utakmicu nego protiv Hajduka, ne zato što podcjenjujemo Hajduk jer to je bila utakmica u kojoj možeš igrati nešto opuštenije, a Gorica je u poziciji da će napraviti sve da nam maksimalno otežao, kao što ćemo i mi njima."

Mjesto, vrijeme, suci

Velika Gorica, Gradski stadion, 15:00

Suci: Ante Čulina, Luka Pušić, Anto Marić, VAR: Mario Zebec

Nedostaju

Gorica: Jurić (ozljeda)

Rijeka: Jurić, Bogojević (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom dvoboju na Rujevici i veljači ove godine Rijeka je bila uspješnija od Gorice s 2:0. Nije bio najlakši posao za Jakirovićevu momčad, ali pobjeda je upisana golovima Antonija Marina i Adriana Libera.

Prognoza

Ljestvica sugerira kako je Rijeka favorit, no očekuje se zanimljiv i ravnopravan dvoboj dvije momčadi koje su se jako podigle u odnosu na prvi dio sezone. Ono što sigurno neće izostati je velika borba za svaki dio terena.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!