Ostali sportovi

Hrgović: 'Babić nije na mojoj razini, ja sam drugačija vrsta životinje'

Petar Jenjić • četvrtak, 04.05.2023.
Hrgović: 'Babić nije na mojoj razini, ja sam drugačija vrsta životinje'
Foto: Pixsell

Filip Hrgović dao je intervju za Boxing News i osvrnuo se na svoju karijeru, ali i na Alena Babića koji je nedavno boksao za svjetsku titulu...

U razgovoru za Boxing News, Filip Hrgović govorio je o trenutnom stanju u teškoj kategoriji, kao i budućim protivnicima za titulu.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bio sam spreman još u prosincu, ovo jako frustrira. To je najgore što se borcu može dogoditi. Spreman sam čekati, ali očito imamo problem s ugovaranjem borbe. Nadam se da ću uskoro biti u ringu, ali to je sve dio posla i ništa me ne može slomiti. Pregovarali smo s Andyjem Ruizom za IBF-ovu interim titulu, no to je propalo. On nije htio biti nokautiran."

"Bile su mogućnosti borbe s Usikom, ali on je pregovarao s Furyjem i tjednima nismo znali što će biti. Bilo je upitno hoće li se boriti da ujedini titule ili s nekim od obaveznih izazivača. Ili Daniel Dubois ili ja. Izgubili smo neko vrijeme, a nadam se sada da ćemo ići po IBF-ovu interim titulu. Mislim da će Dubois boksati s Usikom, a ja za IBF-ovu interim titulu", nastavio je Hrgović.

Nije zaboravio nešto nadodati o Alenu Babiću koji je nedavno poražen u borbi za titulu WBC-ovog prvaka u bridger kategoriji.

"S boksačkim kvalitetama koje posjeduje, mislim da je postigao i previše uspjeha i da se stvorio preveliki hype. Ne smatram ga sjajnim boksačem, tehnički je ograničen i spor. Očekivao sam da će pobijediti, ali nije mentalno bio spreman na pritisak koji nosi borba za titulu prvaka. Tu noć nije bio dobar, ali mislim da u svojoj dobroj izvedbi može dobiti Rozanskog koji nije ništa posebno. Šokirao ga je, a Babić nije našao izlaz iz te situacije. Ima 11 pobjeda i jedan poraz, stvorio je ime, najviše zbog "trash talka", usmjerenom protiv mene."

Hrgović je dobio pitanje o eventualnoj borbi s njim.

"Mislim da nije na mojoj razini, imam neke druge smjerove i ciljeve u karijeri. Drugačija sam razina i drugačija vrsta životinje. mislim da se ta borba nikada neće dogoditi."

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!