Nogomet

Jedna od najvažnijih utakmica sezone: Šibeniku i Osijeku igra samo i jedino pobjeda

Mihaela Bradovski • petak, 19.05.2023.
Jedna od najvažnijih utakmica sezone: Šibeniku i Osijeku igra samo i jedino pobjeda
Foto: FaH

Nakon što Slaven Belupo i Hajduk otvore kolo, u puno zanimljivijem i važnijem dvoboju sastat će se na Šubićevcu Šibenik i Osijek. I jedni i drugi su pod imperativom i moraju upisati pobjedu...

Danas je pred nama jedna od najvažnijih utakmica u završnici sezone SuperSport HNL-a. Na Šubićevcu se sastaju Šibenik i Osijek te u utakmici koja ima veliki utjecaj na borbu za ostanak u ligi kao i na borbu za europske pozicije.

Igraj na Šibenik - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šibenik je u vrlo teškoj situaciji i prijeti mu čak i onaj crni scenarij. naime nalazi se na posljednjem mjestu na ljestvici s dva boda manje od Gorice i u slučaju današnjeg poraza, a da Gorica izvuče barem bod protiv Varaždina, za Šibenčane bi to značio i oproštaj od najvišeg ranga i povratak u drugu ligu.

Imali su dobru situaciju, u drugom dijelu sezone čak i veliku prednost nad Goricom, ali dok se Gorica dizala, Šibenčani su lutali i nikako se nisu mogli izvući iz krize u koju su ušli. To ih je i doveo u poziciju da više ne ovise sami o sebi, čak i s dvije pobjede do kraja sezone, ovisili bi o tome kako je Gorica odradila svoje posljednje utakmice.

S druge strane sezonu punu oscilacija imao je i Osijek. U turbulentnoj sezoni još uvijek nije osiguran putnik u Europu, a ovo bi mu mogla biti ključna utakmica u toj utrci. Naime trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji i ima samo bod prednosti nad Istrom i Varaždinom.

Kao i Šibenčanima, Osječanima također pobjeda treba pod svaku cijenu. Bod će možda biti premalo, ne treba zaboraviti da u zadnjem kolu Osijek igra protiv Rijeke koja će možda također trebati bodove za Europu.

U svakom slučaju na obje strane ljestvice još uvijek se mora dosta toga posložiti i sve je i dalje otvoreno.

Što su rekli

Damir Čanadi, trener Šibenika:"Pod velikim smo pritiskom i trebamo ostati jaki u glavi, ali imam osjećaj da igrači vjeruju. Moramo odigrati hrabro. Osijek se podigao dolaskom novog trenera, ima i dobar rezultat te očekujem otvorenu utakmicu s obje strane. Morat ćemo biti pametni i imati balans u igri, ne mora se do pobjede doći u prvih 15 minuta."

Stjepan Tomas, trener Osijeka: "Očekuje nas teška utakmica u kojoj su nama bodovi potrebni za Europu, a Šibeniku za ostanak. Nakon poraza u Splitu napravili smo dobru analizu i pripremili se za gostovanje na Šubićevcu. Moramo osvojiti važne bodove, Šibenik će sigurno igrati na pobjedu, prema naprijed imaju brze igrače pa im ne smijemo ostaviti prostora. Šibenik i Rijeka su za nas dva finala, u nekoliko bodova smo svi koji se borimo za Europu i moramo izvući maksimum do kraja sezone kako bismo ostvarili cilj. Šibenik će sigurno ići na sve ili ništa, bacat će se na glavu, a mi moramo odgovoriti na isti način, biti čvrsti, agresivni i željeti pobjedu. Bitan detalj je da budemo momčad koja želi više pobjedu, koja će biti žešća, agresivnija i koja će na kraju ostvariti svoj cilj. "

Mjesto, vrijeme, sudac

Šibenik, Šubićevac, 18:05

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Nedostaju

Šibenik: Đira, Pozo, Perić, Radonjić (ozljede)

Osijek: Žaper, Leovac, Brlek (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Tri puta sastali su se ove sezone Šibenik i Osijek, a Šibenčani nemaju nijednu pobjedu. Dva susreta u Gradskom vrtu završena su remijem, a Osijek je slavio s 2:0 na Šubićevcu. Prošli dvoboj igran je u Gradskom vrtu, bio je to oproštaj Mile Škorića od dresa Osijeka, a završeno je 0:0.

Prognoza

Jako težak dvoboj, posebno s psihološke strane. I jedni i drugi su pod velikim pritiskom i moraju do pobjede, samo ona im nešto znači.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!