Košarka

Svježiji Nuggetsi traže pobjedu za velikih 2-0 uoči puta na Floridu

Branimir Korać • nedjelja, 04.06.2023.
Svježiji Nuggetsi traže pobjedu za velikih 2-0 uoči puta na Floridu
Foto: EPA

U drugom susretu finalne serije NBA Lige Denver Nuggetsi dočekuju na svom parketu Miami Heat. Nuggetsi su u boljoj poziciji i pobjeda u ovom susretu dodatno bi povećala šanse za osvajanje titule NBA prvaka...

Denver Nuggetsi otvorili su finalnu seriju doigravanja protiv Miami Heata pobjedom 104:93 na svom parketu. Dobar nastup za Nuggetse koji su bili svježiji, odmorniji i upisali su pobjedu od velikog značaja s obzirom na to kako je Miami otvarao ranije serije.

Igraj na Denver Nuggets - Miami Heat na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Glavni cilj jednih i drugih u ovom drugom susretu je jasan, svom snagom ići na pobjedu. Denver želi pod svaku cijenu zadržati prednost domaćeg terena, a u Miamiju su svjesni da ako žele napraviti nešto više protiv Nuggetsa, jednostavno moraju uzeti barem jednu pobjedu u Denveru. Prvu priliku su propustili, sada slijedi druga.

Ako Denver dođe u Miami s 2-0, bit će iznimno opasan. Nuggetsi mogu svakoga svladati u gostima i s takvom prednosti mogu praktički u Miamiju riješiti pitanje prvaka. Ako se vrate u Denver s 3-1, bit će im jako teško uzeti titulu, a matematički mogu i proslaviti titulu u Miamiju.

Nikola Jokić i društvo ušli su u finale kao favoriti, za razliku od Heata brže su odradili posao u finalu konferencije i dok se Miami borio i proživljavao dramu sa Celticsima, Nuggetsi su već bili duboko u pripremama za finalnu seriju. Sve to daje im prednost u odnosu na Heat.

Osim toga imaju Jokića, jednog od najboljeg košarkaša današnjice koji je garancija borbe za najviše ciljeve. Miami ima problema s ozljedama, igrači su iscrpljeni i takvo što nimalo ne pomaže u seriji protiv ovakvog protivnika.

Međutim Miami je ove sezone puno puta pokazao kako ga se ni u kojem slučaju ne smije otpisati. Pokazao je to i protiv Bucksa i protiv Celticsa koji su ulazili u seriju kao favoriti, ali iz nje su izlazili poraženi.

Što su rekli

Aaron Gordon, igrač Nuggetsa: "U jednom trenutku uoči prve utakmice pomislio sam ovo je stvarno finale. Međutim nemamo baš previše vremena za razmišljanje o tome. Odmah smo vidjeli da je ovo teška serija sa zahtjevnim protivnikom, ali znamo koji nam je cilj. Druga utakmica bit će važna koliko i svaka druga."

Jimmy Butler, igrač Heata: "Uvijek je teško kada na suprotnoj strani imate protivnika poput Denvera, posebno Nikolu Jokića. Svi gledaju što radi u fazi napada, ali nitko ne prati njegovu igru u obrani gdje je također elitni igrač. Za svoju visinu fantastično se kreće i na taj način tjera igrače da mijenjaju svoje odluke u reketu."

Mjesto, vrijeme

Denver, Ball Arena, 2:00

Nedostaju

Denver Nuggets: Collin Gillespie (ozljeda)

Miami Heat: Tyler Herro, Victor Oladipo (ozljede), Caleb Martin (bolestan)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu finalne serije Denver Nuggetsi slavili su sa 104:93. Nikola Jokić bio je fenomenalan s 27 poena, deset skokova i 14 asistencija, a Miami je predvodio Bam Adebayo s 26 poena i 13 skokova.

Prognoza

Denver je kompletniji, svježiji, kvalitetniji i ima Nikolu Jokića. Puno toga ide mu u prilog, ali nećemo Miami tako lako otpisati.

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!