Nogomet

Pašalić: 'Želimo pokazati da nismo zalutali, nego da zaslužujemo biti tu'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Pašalić: 'Želimo pokazati da nismo zalutali, nego da zaslužujemo biti tu'
Foto: FaH

Mario Pašalić u razgovoru za UEFA-u osvrnuo se na hrvatski put do završnice Lige nacija. Posebno je istaknuo Luku Modrića kao vođu te da je svima u reprezentaciji čast igrati s njim...

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić dao je intervju za službene stranice UEFA-e o putu Vatrenih do same završnice Lige nacija. Sve je krenulo porazom od Austrije od 3:0.

Igraj na Nizozemska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon toga smo bili svjesni da nam to nije bilo najbolje izdanje i da ćemo se morati izvlačiti protiv, na papiru, težih protivnika Danske i Francuske što smo i uspjeli. Vidjeli smo da nismo kompaktni u obrani, ako idemo pojedinačno to može stvarati probleme. Primili smo tada tri gola, a nakon toga u sljedećih četiri ili pet smo primili isto tri pogotka."

Andrej Kramarić protiv Francuske je izvukao Hrvatskoj remi.

"Imali smo tada dosta prilika, a Kramarić se uvijek kada je neka tijesna utakmica, pojavi iz ničega i nađe na pravom mjestu u pravom vrijeme. Zabio je puno važnih golova, jako nam puno znači."

Slijedila je pobjeda protiv Danske u kojoj je upravo Pašalić bio strijelac.

"To je bila jedna od ključnih utakmica jer smo nakon remija s Francuskom i tom pobjedom shvatili da se imamo pravo nadati dobrom rezultatu", nastavio je Pašalić koji je posebno istaknuo Luku Modrića u tim ključnim utakmicama, posebno pobjedi protiv Francuske.

"On nam je kapetan i vođa, daje nam i veliku smirenost na terenu. kad je on tu, osjećaš jednu mirnoću, sigurnost jer znaš da, čak i kada ne znaš gdje ćeš s loptom, dodaš je njemu pa si miran. On nam je vođa, nama je čast što je naš. Meni, ali i ostalima još više jer možemo dijeliti svlačionicu, upijati te poteze i savjete - i na treningu i na utakmicama."

Nizozemska će biti velik izazov, ali Hrvatska može otići do kraja.

"Kad smo već napravili tako velik posao, želimo se i tamo predstaviti u što boljem svjetlu. Želimo pokazati da nismo zalutali, nego da zaslužujemo biti tu. Prvi nam je put i veselimo se. Sve ostale ekipe imaju vrhunske, prekvalitetne igrače, ali mi smo kroz Ligu nacija i posljednja dva SP-a da potpuno pripadamo tu. Nikoga se ne bojimo, puni optimizma idemo po to finale."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!