Ostali sportovi

Hrvatska reprezentacija izborila četvrtfinale Europskog prvenstva u ragbiju 7

Sportnet, Branimir Korać • petak, 16.06.2023.
Hrvatska reprezentacija izborila četvrtfinale Europskog prvenstva u ragbiju 7

Hrvatska je ragbi 7 reprezentacija na Europskom prvenstvu u Zagrebu pobijedila Bugarsku i Švicarsku. S ove dvije pobjede osigurala je nastup u četvrtfinalu...

Hrvatski su ragbijaši u četvrtfinalu Europskog prvenstva ragbija 7, Trophy divizije! Osigurali su to već prvog dana EP-u Zagrebu, gdje su u sjajnom ambijentu na stadionu NK Lučko pobijedili Bugarsku pa Švicarsku.

Igraj na ragbijaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U vrlo dinamičnoj olimpijskoj varijanti ovoga sporta Zagreb je domaćin 12 muških i 12 ženskih reprezentacija drugog razreda europskog ragbija, a nakon prvoga dana samo su Hrvatska, Ukrajina, Mađarska i Švedska neporažene.

Hrvati su otvorili tijesnom pobjedom nad Bugarima 25:19, iako su na odmor otišli s 20:7.

"Nakon te utakmice, unatoč pobjedi, igrači su bili nesretni, kao da su izgubili. Bez podcjenjivanja Bugara, ali bili smo svjesni da nismo odigrali kako znamo i možemo", rekao je izbornik Anthony Poša.

Svaki je početak velikog natjecanja težak, pogotovo favoritima. Zato su Hrvati u drugoj utakmici pokazali svu raskoš i pobijedili su vrlo jaku Švicarsku 28:7.

"Jako sam sretan jer i ja i pogotovo ovi momci i njihove obitelji podnose veliku žrtvu da bi igrali za reprezentaciju. Pobjeda nad Švicarcima podigla nam je i letvicu očekivanja, postavili smo viši standard i ako u iduća dva dana nastavimo ovako, možemo ispisati povijest", dodao je Poša.

A povijest bi značio plasman u Championship diviziju, gdje su Britanija, Irska, Francuska, Italija... Dvije će reprezentacije iz Trophy divizije otići u viši rang.

Natjecanje se nastavlja u subotu od 10 sati na igralištu NK Lučko, a Hrvatska posljednju utakmicu skupine igra sa Švedskom od 14.20 sati i onda predvečer slijede četvrtfinala. Dnevna je ulaznica pet eura, dođite podržati hrvatske ragbijaše!

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!