Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice bez pobjede protiv Kanade, protiv Nizozemske pobjeda će biti imperativ

Mihaela Bradovski • utorak, 27.06.2023.
Hrvatske odbojkašice bez pobjede protiv Kanade, protiv Nizozemske pobjeda će biti imperativ
Foto: FaH

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nije uspjela iznenaditi Kanadu i slaviti u prvom susretu turnira na Tajlandu u Ligi nacija. Kanađanke su slavile s 3:0, a Hrvatska je propustila priliku uzeti barem set...

Hrvatske odbojkašice nastavljaju tešku bitku za ostanak u Ligi nacija, a nakon prvog dana trećeg kruga natjecanja, situacija je puno teža. Kanada je odradila dobar meč i upisala je 3:0 pobjedu što Hrvatsku stavlja u nepovoljnu poziciju.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom susretu u Bangkoku Hrvatsku očekuje Nizozemska i bit će to utakmica s imperativom pobjede za Hrvatice. Nizozemke su mirne, one nisu među onima koje mogu ispasti iz Lige nacija, a Hrvatska da bi završila ispred Bugarske, mora u tom susretu tražiti bodove jer će biti puno teže do njih doći protiv Italije i Turske.

Hrvatska je na ovaj turnir došla jača za Samantu Fabris i Božanu Butigan, ali nije pomoglo, Kanađanke su ipak slavile bez izgubljenog seta.

Naše odbojkašice su odlično krenule i u prvom setu povele s 10:3, ali nakon toga su Kanađanke proigrale, počele nagrizati protivničku prednost i sredinom seta serijom 5:0 preuzele vodstvo koje više nisu ispuštale.

I prvi i drugi set Kanada je dobila s po 25:21, a jedina razlika bila je u tome što je u drugom setu ipak spriječila ikakvo odvajanje Hrvatske i uglavnom bila u vodstvu.

Treći set donio je pravu dramu. Hrvatska je vodila 14:9 pa se Kanada vratila i kod 24:21 stigla do prvih meč lopti. Međutim Hrvatska se nije predavala i s četiri poena u nizu vratila se u set. Imala je veliku priliku na prvoj set lopti, ali nije prošla da bi Kanađanke nakon 26:25 povezale tri poena i otišle do pobjede.

U hrvatskom sastavu po deset poena imale su Ema Strunjak, Laura Miloš i Martina Šamadan. Kod Kanađanki Alexa Gray skupila je 20 poena.

Liga nacija:
Hrvatska - Kanada 0:3 (21:25, 21:25, 26:28)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!