Nogomet

Budućnost slavila protiv Andoraca, a Islanđani lako protiv Tre Penne

Petar Jenjić • utorak, 27.06.2023.
Budućnost slavila protiv Andoraca, a Islanđani lako protiv Tre Penne

Nogometaši Budućnosti i Breidablika igrat će u finalu preliminarne runde za plasman u prvo pretkolo Lige prvaka. Danas su ove dvije momčadi slavile protiv Atletic Escaldesa i Tre Penne...

Prva je polufinalnu utakmicu preliminarne runde prošla Budućnost koja je s 3:0 slavila protiv Atletic Escaldesa. Crnogorci nisu imali nikakvih problema doći do pobjede u Kopavogsvolluru na Islandu gdje se igraju utakmice ove faze.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dva pogotka postigao je u prvom poluvremenu, prvo je u 14. minuti Balša Sekulić zabio iz penala, da bi sedam minuta kasnije poentirao Miomir Đuričković. U drugom poluvremenu, svojim drugim pogotkom, konačan rezultat postavio je Sekulić.

Za plasman u prvu rundu igrat će protiv Breidablika s Islanda koji je u prvoj rundi igrao protiv Tre Penne iz San Marina. Na koncu je slavio rezultatom 3:1.

U vodstvo su došli u šestoj minuti preko Hoskuldura Gunnlaugssona, da bi u 25. na 2:0 podebljao Agust Edvald Hlynsson.

Šest minuta kasnije smanjio je zaostatak Antonio Barretta, a u završnici poluvremena dva razlike gostiju vratio je Klaemint Olsen. Rezultat se ponovno promijenio u 67. minuti kada je za 4:1 zabio Stefan Ingi Sigurdarson.

Do kraja susreta razgoropadili su se Islanđani te postigli još tri pogotka. Strijelci su bili Viktor Einarsson i po drugi puta Gunnlaugsson i Hlynsson.

Pobjednik finalnog dvoboja, koje je na rasporedu 30. lipnja, igrat će u prvom pretkolu Lige prvaka protiv Shamrock Roversa.

Liga prvaka, preliminarna runda:
Atletic Escaldes - Budućnost 0:3
Tre Penne - Breidablik 1:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!