Nogomet

Opus Arena pomaže hrvatskom nogometu postati dodatno obogaćen proizvod

Petar Jenjić • nedjelja, 23.07.2023.
Opus Arena pomaže hrvatskom nogometu postati dodatno obogaćen proizvod
Foto: FaH

NK Osijek u prvom je kolu nove sezone odigrao svoju prvu utakmicu na novom stadionu. Velebno zdanje Opus Arene pravi je primjer modernog nogometnog stadiona kojim se i cijeli hrvatski nogomet podiže na razinu više...

Poslije višegodišnjih radova, posao na Opus Areni došao je do kraja, a nakon i više nego dostojanstvenog oproštaja od Gradskog vrta, stigla je još bolja, veća i spektakularnija premijera novog zdanja koji će krasiti grad Osijek, klub i njegove poklonike.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kroz cijeli protekli period imali smo priliku gledati slike, navijači su imali priliku ući i razgledati stadion, no sve dok cijeli program nije počeo, sve dok se televizijske kamere po prvi puta nisu upalile uoči početka prve natjecateljske utakmice, sve se to činilo tako dalekim za standarde na ovim prostorima.

Unatoč kiši i ružnijem vremenu, već prvi kadar odavao je dašak modernog, nogometnog Zapada, naspram ponekad slabih, a nažalost i često otužno praznih mnogih drugih nogometnih zdanja u Hrvatskoj. Svjetla su se ugasila, a zatim i upalila za početak novog poglavlja u povijesti Osijeka.

Uvertira i sama utakmica nije mogla bolje početi, ali ni bolje završiti za domaćina koji će briljantan start u sezonu dugo pamtiti. Već nakon uvodnih nekoliko minuta zasvirao je Scooter, a Ramon Mierez načeo mrežu Slaven Belupa.

Ovako zatvoren stadion donosi i sjajnu akustiku koja će nesumnjivo biti još malo bolja kada u goste dođu najbolji hrvatski klubovi. Odlična utakmica, prava golijada i šest golova u mreži Farmaceuta koji nisu znali što ih je snašlo.

Igrači Osijeka bili su svjesni da se moraju odužiti svojim navijačima i svima koji su sudjelovali u gradnji stadiona. U tome su i više nego uspjeli, a svih šest pogodaka djelo je šest različitih igrača. Nitko od poklonika Bijelo-plavih nije sinoć sa stadiona izašao nezadovoljan.

Ambijent, akustika, tribine, rasvjeta - sve su to uvjeti za barem estetski lijep izgled utakmicu. Čak i da sinoćnji susret nije bio toliko kvalitetan, ne bi se odrazio na sam ugođaj na koji uvelike utječu četiri stvari spomenute ranije u paragrafu.

Sjetimo se samo nedavnog finala Europske lige gdje su Sevilla i Roma igrale nogomet za zaborav, ali veličanstven ugođaj je donosio jednu dimenziju više. Tako će biti i ovdje. Neće uvijek biti baš pun stadion, niti će igra biti dobra, a ni protivnici atraktivni, međutim, sama pojavnost građevine može to vrlo lako staviti u drugi plan.

Otvaranjem novog stadiona Osijek je povisio scenu, koncepciju i vizuru hrvatskog nogometa čime je SuperSport HNL definitivno postao dodano obogaćen proizvod. Nešto što se prije nekih desetak godina činilo gotovo pa nezamislivim.

A prostora za napredak na svim aspektima itekako postoji, no to je priča za neki drugi tekst.

FOTO: HINA/ ua

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!