Nogomet

Plemići spremaju osvetu Slovanu u Mostaru

Krešimir Milić • utorak, 25.07.2023.
Plemići spremaju osvetu Slovanu u Mostaru
Foto: Pixsell

Teško je zaboraviti navijačima Zrinjskog prošlogodišnje jedanaesterce u Bratislavi. Zato danas očekuju prvi od dva čina osvete Slovanu…

Europski mostarski nastavlja put kroz kvalifikacije u Ligu prvaka. Tko je bio protiv Urartua na stadionu Pod Bijelim brijegom mogao se uvjeriti koliko navijači žive za ovakve utakmice, pa i po ekstremnim vrućinama koje pogode Mostar ljeti.

Igraj na Zrinjski - Slovan Bratislava na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ultrasima vrućine neće ni danas smetati jer odavno su već zagrijani da njihov klub napravi taj europski iskorak. I danas se očekuju ispunjeni svi dostupni kapaciteti mostarskog stadiona, ali još više se očekuje osveta Slovanu.

Kažu da se servira hladna, što će teško biti moguće u Mostaru po velikoj vrućini, ali Plemići vjeruju da će biti ostvarena. Prošle godine san Zrinjskog o grupnoj fazi europskog natjecanja ugašen je u Liberecu nakon jedanaesteraca u uzvratnoj utakmici.

I tad se prva utakmica igrala u Mostaru, a Zrinjski je slavio minimalno 1:0, da bi Slovaci na domaćem terenu s istim rezultatom odveli utakmicu u produžetke pa jedanaesterce koji su bili tragični za Plemiće.

Sudbina je očito htjela i drugu godinu zaredom dati priliku Mostarcima da najveći uspjeh kluba ostvare baš preko onih koji su ga posljednji put zaustavili. Prvi čin za osvetu je danas od 21 sat za momčad Krunoslava Rendulića, a drugi u kojem je trebaju potvrditi tjedan dana kasnije u Bratislavi protiv prvaka Slovačke.

Što su rekli?

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog: "Očekivanja su da pokažemo dobru igru i ostvarimo pobjedu. Čvrsti su, organizirani i disciplinirani, puna kvalitete pa nam neće biti nimalo lako, ali smo svjesni svoje kvalitete i želimo pobijediti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pod Bijelim brijegom, Mostar, 21 sat

Sudac: Bram Van Driessche (Belgija)

Nedostaju

Zrinjski: -

Slovan: -

Prethodni međusobni dvoboj

Prošlogodišnji penali još su u gorkom sjećanju navijača Zrinjskog kad je Slovan prošao u grupnu fazu Konferencijske lige.

Prognoza

Pod Bijelim brijegom, pogotovo po temperaturama koje se mjere u Mostaru, teško da je itko favorit protiv Zrinjskog. Bude li Nemanja Bilbija imao svoje standardne momente pobjeda Mostaraca je sigurna oklada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • igormm1625.07.2023. u 13:50
    Plemići?!
    igormm16