Konferencijska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 27.07.2023, 20:00 h, Osijek, Opus Arena, gledatelja: 12.011
Suci: Bastian Dankert (Njemačka), Dominik Schaal (Njemačka), Rene Rohde (Njemačka)
Osijek
Osijek
Ramon Mierez 90'+1'
1:0(0:0) ZTE
ZTE

Osječani slave Miereza, u sudačkoj nadoknadi do prednosti uoči uzvrata!

Branimir Korać • četvrtak, 27.07.2023.
Osječani slave Miereza, u sudačkoj nadoknadi do prednosti uoči uzvrata!
Foto: FaH

Osijek je upisao pobjedu 1:0 protiv ZTE-a i ipak nosi prednost na uzvrat. Pogodak za pobjedu postigao je Ramon Mierez u sudačkoj nadoknadi i tako donio domaćinu zasluženu pobjedu...

Osijek
ZTE
11
(do 62')
7
(do 80')
8
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Stjepan Tomas
55
Zsombor Senko
17
Andras Huszti
37
Attila Mocsi
33
Oleksandr Safronov
44
Bence Gergenyi
70
Meshack Ubochioma
(do 86')
18
Bojan Sanković
11
Norbert Szendrei
77
Szabolcs Szalay
(do 74')
10
Matyas Tajti
(do 69')
9
Mate Sajban
(do 74')
Pričuvni igrači
14
Barnabas Kovacs
69'
12
Eduvie Ikoba
74'
97
Daniel Nemeth
74'
27
Bence Bedi
86'
Trener
Gabor Boer

Dugo je Osijek lomio Mađare i uspio ih je slomiti u samoj završnici. Bili su bolji najvećim dijelom susreta, dva puta pogodili vratnicu, ali do gola su došli tek u sudačkoj nadoknadi.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osijek je bolje otvorio utakmicu i od početka je imao inicijativu, Mađari su u prvih 15-ak minuta bili dosta nervozni, ali domaćin to nije naplatio.

U nekoliko situacija bilo je gužve u 16 metara, ali sve je to završavalo bez pravog udarca prema mađarskom vrataru.

Nakon tog početnog pritiska, oslobodili su se i Mađari te su i oni krenuli prema naprijed, međutim u samoj završnici Mađari nisu pokazali neku kvalitetu. Imali su dosta loših reakcija i odluka.

Osijek je najbolje situacije imao u završnici prvog poluvremena kada je Mađare sreća ipak zadržala u egalu, a domaćin propustio veliku priliku odnijeti prednost na odmor.

Prvo u 39. minuti dugačka lopta poslana je na Miereza, koji je glavom prebacuje za Nejašmića, on ulazi u 16 metara, gađa bliži kut i pogađa vratnicu.

Samo dvije minute kasnije novi uzdasi na Opus Areni. Lovrić je pucao iz slobodnog udarca, Mierez je mrvicu dodirnuo loptu i ona je skrenula u vratnicu. Nekako je dojam da bi možda bila idealna u kut da nije bilo tog dodira.

Šteta jer Osijek je bio bolji protivnik u prvih 45 minuta i morao je na odmor nositi prednost kako bi izbjegao neizvjesnost u nastavku.

I u drugom dijelu Osijek je izgledao bolje i prvi je zaprijetio. U 52. minuti loptu u 16 metara dobio je Caktaš koji se okrenuo i pucao, ali pogodio je u blok nakon čega Jugović puca visoko preko gola.

Kako je vrijeme prolazilo, Osijek ipak nije zadržao mirnoću i povećavao posjed te radio pritisak, gosti su uspostavili ravnotežu i udaljili Osijek od svog gola.

Ipak, domaćin je do kraja susreta uspio kreirati neke situacije, dobru priliku imao je Mierez nakon odličnog ubačaja s desne strane kada je pogodio Miereza na prvoj vratnici, ali on je pucao glavom dosta neprecizno.

ZTE je prvu pravu priliku imao tek u 82. minuti. Obrana Osijeka nije dobro reagirala, brza kombinacija Mađara, lopta u 16 metara za samog Nemetha, ali Malenica se odlično postavio i obranio taj pokušaj.

I kada se činilo da će susret završiti bez pogodaka, Osijek je došao do pobjede. U 91. minuti Šime Gržan je ubacio s desne strane na drugu vratnicu, Mierez je došao iza leđa svih i lijepo glavom pogodio za pobjedu.

Do kraja promjena nije bilo, Osijek potpuno zasluženo nosi prednost na uzvrat.

FOTO: Hina/ua

Konferencijska liga, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!