Konferencijska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 03.08.2023, 18:45 h, Zalaegerszeg, ZTE
Suci: Gal Leibovitz , Rostislav Talis, Yossi Babayoff (Izrael)
ZTE
ZTE
Eduvie Ikoba 82'
1:2(0:1) Osijek
Bence Gergenyi 9' (ag)
Josip Špoljarić 73'
Osijek

Osijek pobjednički napušta Mađarsku i prolazi u treće pretkolo

Mihaela Bradovski, Petar Jenjić • četvrtak, 03.08.2023.
Osijek pobjednički napušta Mađarsku i prolazi u treće pretkolo
Foto: FaH

Nogometaši Osijeka izborili su treće pretkolo Konferencijske lige. Na gostovanju kod mađarskog ZTE-a obranili su prednost iz prve utakmice i slavili su ukupnih 3:1...

ZTE
Osijek
95
Marton Gyurjan
17
Andras Huszti
37
Attila Mocsi
33
Oleksandr Safronov
44
Bence Gergenyi
(do 81')
70
Meshack Ubochioma
(do 35')
11
Norbert Szendrei
18
Bojan Sanković
(do 67')
10
Matyas Tajti
(do 67')
9
Mate Sajban
(do 67')
77
Szabolcs Szalay
Pričuvni igrači
12
Eduvie Ikoba
35'
21
Daniel Csoka
67'
80
Milan Klausz
67'
14
Barnabas Kovacs
67'
23
Daniel Milovanovikj
81'
Trener
Gabor Boer
17
(do 81')
7
(do 58')
11
(do 65')
13
(do 81')
66
(do 65')
Pričuvni igrači
Trener
Stjepan Tomas

Osijek je uspješno odradio gostovanje kod mađarskog ZTE-a. Nakon minimalne pobjede na domaćem terenu, momčad Stjepana Tomasa slavila je i u gostima, ovoga puta rezultatom 2:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osijek je bolje koristio svoje prilike i zasluženo je stigao do pobjede i plasmana u treće pretkolo Konferencijske lige. Tamo čekaju boljeg iz dvoboja Adane Demirsport i Cluja.

Već nakon devet minuta Osijek je poveo. Odlična lopta za Miju Caktaša koji je krenuo prema golu, prvi pokušaj vratar je obranio, ali lopta se odbija ponovno do istog igrača Osijeka i od njega ipak odlazi u mrežu.

Inače pogodak je ipak UEFA pripisala kao autogol Bencea Gergenyjia, on i Caktaš biliu su na lopti i očito se od njega ipak odbila, no to ne umanjuje ulogu Caktaša kod pogotka.

Sjajna prilika za goste u 17. minuti, Oleksandr Drambajev je prošao lijevom stranom i dao povratnu loptu na samog Petra Pušića, on puca s 12-13 metara, ali mađarski vratar fantastično brani.

Prva prava šansa za Mađare stigla je u 32. minuti. Ubačena dugačka lopta na drugu stranu kaznenog prostora, Szabolcs Szalay je glavom spasio da ne ode van terena, vratio je u sredinu gdje iz drugog plana natrčava Ubochioma i puca, ali visoko preko gola.

Do kraja prvog poluvremena izdvajamo novi pokušaj Caktaša, kao i šansu ZTE-a. Lopta se odbijala u 16 metara, na kraju došla do Mate Sajbana koji puca glavom, ali vratar Osijeka bio je spreman invervenirati.

Početkom nastavka dobru je rekaciju imao Marko Malenica. Ponovno se lopta odbijala u 16 metara i došla na rubu kaznenog prostora do Szalaya koji puca jako dobro, poluvisoko, ali Malenica sjajno brani.

Nakon sat vremena igre stativa domaćina. Odličan udarac Matyasa Tajtija s 18 metara, Malenica nije imao šanse, ostao je na mjestu, ali lopta pogađa vratnicu.

Ipak, do izjednačenja Mađari nisu došli, a kazna je stigla u 73. minuti. Sjajan posao odradio je Darko Nejašmić koji je prošao nekoliko igrača na desnoj strani i onda dao dugačku loptu za Šimu Gržana koji ulazi u 16 metara, bježi čuvaru i daje povratnu loptu prema Špoljariću koji bez problema zabija.

Strijelac drugog pogotka nije proslavio iz poštovanja prema klubu u kojem je bio na posudbi. Naravno, domaćin se nije predavao i u 82. minuti stigao je do smanjenja zaostatka.

Fiolić je pokušao izbaciti loptu iz sredine, ali nogu je podmetnuo Eduvie Ikoba i od njega je otišla u mrežu. Pritom je još zakačila nekog od gostujućih igrača te dodatno prevarila Malenicu. Do kraja se rezultat nije više promijenio.

Konferencijska liga, 3. pretkolo:
ZTE - Osijek 1:2

FOTO - HINA, ua

Konferencijska liga, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!