Ostali sportovi

U-17: Ženska odbojkaška reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 11.07.2023.
U-17: Ženska odbojkaška reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo

Kadetska ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske, djevojke rođene 2007. i 2008. godine, koja se od 16. lipnja pripremala u Valpovu za U17 Europsko prvenstvo, u nedjelju 9. srpnja otputovala je u Vrnjačku Banju gdje ih danas očekuje prvi susret skupine A koja se igra u Srbiji (skupina B igra se u Mađarskoj)...

Prva suparnica našim djevojkama je selekcija Estonije protiv kojih igraju 11. srpnja od 20 sati, a potom slijede redom Italija (12.7., 14:30), Poljska (13.7., 14:30), Srbija (15.7., 17:30), Bugarska (16.7., 12:00), Gruzija (18.7., 12:00) te posljednja utakmica u skupini protiv Nizozemske 19.7. u 20:00 sati.

Izbornik U17 hrvatske kadetske reprezentacije Miodrag Miki Stojaković, pohvalio je domaćine u Valpovu: "maksimalno su se potrudili ugoditi nam, tako da nam ništa nije nedostajalo, pa je i atmosfera cijelo vrijeme bila sjajna."

Uoči početka EP-a, trećeg po redu za ovu selekciju što dovoljno govori o kontinuitetu rada, rekao je: "Odradili smo dobre pripreme i spremni smo za nastupe u našoj skupini u kojoj je doista mnogo sjajnih reprezentacija pa je jako nezahvalno uoči početka govoriti već o favoritima. Mi svoje ambicije ne skrivamo, želja nam je prikazati što bolje igre, kakve smo prikazivali u pripremnim susretima i zauzeti što bolji plasman. Po mogućnosti biti među prve dvije reprezentacije u skupini, jer one na kraju razigravaju s prve dvije iz mađarske skupine za medalje."

"Imamo samopouzdanja, imamo glavu i rep, napravili smo sve što smo naumili, mislim da smo dosta dobro odradili sve tehničko-taktičke varijante tako da spremni dočekujemo prvi susret i početak Europskog prvenstva. Odlična je ovo generacija, imamo dobru postavu i sjajne zamjene tako da se nadamo dobrim rezultatima."

Stojaković je za kraj još jednom ponovio da žele do kraja Europskog prvenstva ostati u Srbiji, do 23. srpnja, što bi značilo da ulaze u borbu za jedno od odličja.

U sklopu priprema U17 reprezentacija Hrvatske odradila je dvije utakmice u Zagrebu protiv američkog sveučilišta Colorado, s kojim su odigrali dva neriješena susreta, u Mađarskoj u tri susreta s domaćinom pobijedili te uoči puta u Vrnjačku Banju ugostili u Valpovu reprezentaciju Slovenije u tri utakmice te također uvjerljivo slavili u svakoj od njih.

U-17 kadetska reprezentacija Hrvatske: Prkačin, Roso, Kontošić, Stošić, Zolota, Francetić, Mlinar, Smojver, Golemac, Ivković, Gulin, Vasilj, Caušević i Ucović.

FOTO: Pavel Daniljuk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!