Nogomet

Jakirović: 'Bitno je da budemo strpljivi na lopti, da ne srljamo, ne gubimo poziciju'

Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2023.
Jakirović: 'Bitno je da budemo strpljivi na lopti, da ne srljamo, ne gubimo poziciju'
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke igraju u četvrtak uzvratnu utakmicu protiv Dukagjinija. Trener Sergej Jakirović najavio je dvoboj, osvrnuo se na prošli dvoboj s Hajdukom, a poseban naglasak stavio je na energiju momčadi...

Pred nogometašima Rijeke uzvratna je utakmica drugog pretkola Konferencijske lige protiv Dukagjinija. Bit će to prvi europski susret odigran na Rujevici ove sezone, a najavio ga je trener Sergej Jakirović.

Igraj na Rijeka - Dukagjini na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Raspored je brz i nemilosrdan, imamo prednost od 0:1. Naravno, nećemo braniti tu prednost, želimo popraviti loš dojam iz Jadranskog derbija, igrati energičnije, kombinatornije, s više rizike i s loptom u nogama. Cilj je proći, u gostima je bio zahtjevan teren, a nadamo se da će na Rujevici lopta ići brže i da ćemo odigrati bolje."

Nakon pobjede protiv Rudeša i Dukagjinija, slijedio je poraz od Hajduka.

"S prve dvije utakmice sam zadovoljan, igrali smo dobro i kontrolirali stvari na terenu. S derbijem nisam zadovoljan, smatram da je stvar energije jer smo djelovali jako ispuhano. Kad sam pogledao utakmicu, tek sam onda vidio koliko smo bili neaktivni s loptom u nogama, to nije bilo ni blizu one momčadi koju smo do sada pokazivali. U fazi obrane bilo je nešto, očekivao si i još veći pritisak, ali kad smo uzeli loptu, ništa nismo ni pokušavali. To pripisujem energiji i koliko god mi igrači govorili da su dobro, to nije slučaj. I meni je to iskustvo za dalje, ako ćemo igrati svaka tri, četiri dana. To ćemo i primjenjivati."

Petrovič je otpao zbog ozljede mišića, a u konkurenciji neće biti ni Čabraja.

"Kad je bio Frigan, onda je iza bio i Obregon, ali sada kad trebaš biti prva opcija, onda baš i ne ide. Nismo mi slijepi, vidim sve što nam treba. Imamo mladog Ivanovića, ušao je pola sata i napravio lijepih stvari. On je potencijal i bit će nam od velike pomoći. Djouahri često fali završni pas ili udarac, mora pokazati konkretniji učinak nego do sada."

Dolazak napadača u kadar?

"Radimo mi u svim linijama. Naravno, odu ti Ampem i Frigan, neću kukati. Sada igrači koji su bili u sjeni, pa i bili nezadovoljni na proljeće što nisu igrali, sada moraju pokazati da se na njih može računati. Sve je dobro dok ne moraš izaći na teren. Vrtimo svakodnevno, vidjet ćemo. Dovest ćemo nekoga, samo je stvar pitanja tehnike kada ćemo to realizirati."

Kosovski klub stiže na Rujevicu.

"Očekujem da smo na lopti i da će oni prijetiti iz kontranapada, to su pokazali u nekoliko navrata. Bitno je da budemo strpljivi na lopti, da ne srljamo, ne gubimo poziciju, da smo taktički odgovorni. Imat ćemo šanse, sad je samo stvar hoćemo li to realizirati. Mogli smo i tamo zabiti još dva, tri gola, ali nismo. Moraš biti na maksimumu, ne smiješ podcijeniti nikoga."

Nakon Europe, za vikend je Istra 1961.

"Oni imaju dosta promjena, došao je novi trener koji ima viziju i ideju te treba vremena da sve to sjedne. Očekujem da će biti čvrsti, jaki, dinamični, kao i uvijek. Očekujem zanimljivu utakmicu, rasporedit ćemo snage, drugi igrači će dobiti priliku. Morat ćemo rotirati jer nam treba energije i svježine te da vidimo imamo li tu širinu. Jedno je igrati prijateljske, a drugo natjecateljske utakmice. Prvo utakmica sutra, a onda ćemo o Istri."

"Ako ode Obregon, ostajemo samo na Ivanoviću. Frano je do sada svaki put nastupio i da se na njega može računati. Zadnjih pet dana, počevši od polaska prema Prištini, izgubili smo tri noći bez spavanja u svojim krevetima. Nismo baš bili naspavani, možda je kvaka i u tome, ali nema alibija. Nismo bili dobri, ali tješi me što nismo bili i na deset posto svojih mogućnosti. Naravno, Hajduk je bio bolji, trebamo izvući pouke i nadamo se da se to više neće ponoviti", dodaje Jakirović.

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!