Tenis

Borna Ćorić u noćnom dvoboju svladao Ivašku i prošao u polufinale turnira u Los Cabosu

Branimir Korać • petak, 04.08.2023.
Borna Ćorić u noćnom dvoboju svladao Ivašku i prošao u polufinale turnira u Los Cabosu
Foto: EPA

Borna Ćorić igrat će u polufinalu ATP turnira u Los Cabosu. Borna je u četvrtfinalu svladao Ilju Ivašku u dva seta sa 6:3, 6:4...

Debelo iza ponoći Borna Ćorić i Ilja Ivaška izašli su na teren u Los Cabosu, a kada je meč završen, već je bilo tri sata u noći.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Razvukao se program u Meksiku i Borna i Bjelorus su dugo čekali na početak svog meča, a Borna se u tim uvjetima bolje snašao, bio je bolji igrač i zasluženo je slavio u dva seta.

Posebno u prvom setu Ćorić je sjajno servirao, imao u jednom trenutku i više od 80 posto ubačaja prvog servisa te nije pružio nikakvu šansu Ivaški. S druge strane opasno je prijetio , napravio jedan break, a mogao je i još koji.

Ipak, taj oduzeti servis u četvrtom gemu je bio dovoljan da Ćorić osvoji prvi set bez ikakvih problema.

U drugom setu postotak ubačaja prvog servisa ipak je pao ispod 50 posto, Ivaška je sve više prijetio i poveo s 3:1. Ipak, Borna je odmah odgovorio breakom, a kod 4:4 napravio je još jedan. Na servisu za meč bilo je malo nervoze, ali Borna je ipak uspio dovršiti posao.

U polufinalu mu slijedi dvoboj protiv Stefanosa Tsitsipasa koji je trebao gotovo tri sata za pobjedu protiv Nicolasa Jarryja.

ATP Los Cabos, četvrtfinale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 4) - Ivaška (-, 8) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!