Zimski sportovi

Međunarodni olimpijski odbor odlučio da Sotnikovoj ostaje olimpijski naslov iz 2014.

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 07.08.2023.
Međunarodni olimpijski odbor odlučio da Sotnikovoj ostaje olimpijski naslov iz 2014.

Sotnikova je nedavno kazala kako je njezin "A" nalaz bio pozitivan, ali kako je potom "B" nalaz bio negativan i tako je oslobođena optužbi. Na to priznanje reagirao je Korejski olimpijski odbor jer je srebro osvojila njegova predstavnica Kim Yu-na

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) neće pokretani istragu vezanu uz priznanje ruske klizačice Adeline Sotnikove kako je bila pozitivna na dopinškoj kontroli 2014. godine kada je osvojila naslov olimpijske pobjednice u Sočiju.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sotnikova je nedavno kazala kako je njezin "A" nalaz bio pozitivan, ali kako je potom "B" nalaz bio negativan i tako je oslobođena optužbi.

Na to priznanje reagirao je Korejski olimpijski odbor jer je srebro osvojila njegova predstavnica Kim Yu-na, braniteljica zlata iz Vancouvera 2010. te zatražio novu istragu MOO-a nakon koje bi Kim eventualno naknado dobila još jedno zlato.

No, iz krovne svjetske sportske organizacije objavili su kako je već "A" nalaz Sotnikove bio negativan i kako nije primijećeno nikakvo kršenje antidopinških pravila s njene strane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!