Nogomet

Varaždin i Rudeš još uvijek bez pobjede, Prosinečki traži i prvi ovosezonski bod

Mihaela Bradovski • subota, 12.08.2023.
Varaždin i Rudeš još uvijek bez pobjede, Prosinečki traži i prvi ovosezonski bod
Foto: FaH

U jedinom današnjem susretu četvrtog kola SuperSport HNL-a Varaždin na svom travnjaku dočekuje momčad Rudeša. I jedni i drugi u ovom susretu pokušat će doći do prve ovosezonske pobjede...

Uslijed odgoda koje su zatražili Dinamo i Rijeka zbog europskih obaveza, danas će na rasporedu biti samo jedan susret četvrtog kola SuperSport HNL-a. Bit će to ujedno i prvi susret kola, pomalo atipično s obzirom da se kolo otvara u petak u večernjem terminu, no odgode su diktirale promjenu satnice.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi nadali su se boljem ulasku u sezonu, ali još uvijek su bez pobjede i ovdje će pokušati ostvariti prvu. Varaždin je u povoljnijoj situaciji, on je upisao tri remija dok s druge strane Rudeš nema niti jedan bod i od početka sezone drži samo dno ljestvice.

Varaždinci imaju za čim žaliti na početku sezone. U prvom kolu igrali su u gostima kod Gorice i tu je remi pravedan i zaslužen, međutim u naredna dva kola prokockali su u oba kola po dva gola prednosti.

Prvo su ugostili Slaven Belupo i vodili s 2:0 sve do posljednjih deset minuta u kojima su se Farmaceuti vratili i remijem 2:2 spriječili prvu varaždinsku pobjedu. I u trećem kolu Varaždin je prokockao pobjedu i to u Kranjčevićevoj na gostovanju kod Lokomotive.

Vodio je Varaždin u tom susretu 2:0 na poluvremenu, pa je imao u drugom dijelu i 3:1, međutim s dva gola sjajnog Luke Stojkovića Lokomotiva je izbjegla poraz i izjednačila na konačnih 2:2.

Međutim sve to nije ništa za ono što se Rudešu dogodilo u drugom kolu. Ugostio je u Kranjčevićevoj momčad Osijeka, ušao u susret opušteno kao autsajder i onda odigrao fantastičnih 45 minuta. Vodio je Rudeš 3:0, imao pobjedu u rukama pa u drugom poluvremenu potpuno pao i na kraju upisao poraz 4:3.

Što su rekli

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Nakon tri remija, vrijeme je za pobjedu iako neće biti lako. Iz kola u kolo Rudeš izgleda sve bolje. Protiv Osijeka su vodili 3:0, a Slaven su nadigrali, no nedostaje je im iskustva naročito u prekidima. Moramo vrlo ozbiljno shvatiti taj susret. Osobno sam vrlo zadovoljan jer smo neporaženi, ovo je najbolji ulazak Varaždina u sezonu otkako se vratio u najviši rang."

Aleksa Latković, igrač Rudeša: "Tri kola su prošla, a mi i dalje nemamo bodova. Pokazali smo svima da možemo igrati protiv svakoga, da nam igra ima 'glavu i rep'. To nam daje dodatni motiv i optimizam, da sad za vikend ispravimo sve, da se iskupimo i dođemo do prvih bodova. Protiv Osijeka i Slaven Belupa igrali smo jako dobro, zabijali golove. Nažalost, svaki mali pad koncentracije protivnička ekipa kazni. Te neke stvari moramo ispravljati, dobre moramo nastaviti ponavljati i tako ići iz utakmice u utakmicu. Mislim da je samo pitanje vremena kada ćemo ući u dobru seriju."

Mjesto, vrijeme, sudac

Varaždin, Gradski stadion, 20:00

Sudac: Ante Terzić

Nedostaju

Varaždin: Kolarić, Drožđek, Ba (ozljede)

Rudeš: Campos (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Prošli međusobni dvoboj ovi protivnici imali su u drugom razredu natjecanja, a prošle godine tamo je Rudeš slavio s 3:0. Pavlek, Sekulić i Latković bili su strijelci.

Prognoza

Ovdje bi moglo biti puno golova. Obje momčadi igraju otvoreno, Varaždin je favorit, ali u takvom napadačkom nogometu na obje strane, sve je moguće.

FOTO: HINA/ Marko Jurinec

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!