Košarka

Sesar: 'Napadački smo bili dosta dobri, ali osjetio se nedostatak drugog playmakera'

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 15.08.2023.
Sesar: 'Napadački smo bili dosta dobri, ali osjetio se nedostatak drugog playmakera'
Foto: Marin Sušić

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Istanbulu. U skupini D Hrvatska je u drugom kolu bila bolja od Švedske 99:67...

Izbornik Josip Sesar bio je zadovoljan ishodom utakmice, no realan u analizi.

Igraj na kvalifikacije za OI na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ulaz u utakmicu nije bio dobar. Došlo je do neplanirane četiri trice Clarencea koji inače nije izraziti šuter te smo se adaptirali na to i podigli agresivnost. Vratili smo se brzo u igru i onda igrali koš za koš na nekih četiri-pet razlike. Treću četvrtinu smo otvorili sjajno, s dosta preuzimanja i velikom količinom energije, kao što je to bilo i u jučerašnjoj utakmici i ostavili smo Švedsku na samo sedam poena. Što se tiče naše napadačke igre, 27 asistencija govori da smo timski to doista dobro odradili. Međutim, nedostatak drugog playmakera je u nekim momentima bio jako vidljiv i nadam se da će se Borna Kapusta što prije oporaviti."

Jaleen Smith sa istaknuo s 24 poena.

"Jaleen je danas bio sjajan, od samog starta se to vidjelo, dok su se ostali još morali priključiti. Sjajan je bio i Ivica Zubac sa sedam asistencija na početku, pa Šiši s četiri asistencije, a u drugom poluvremenu se Šiši pridružio i sa svojim poenima i tada je utakmica otišla na preko 20 poena razlike i završila na, po meni realnih, 32. Od samog smo starta i u kontinuitetu držali obranu, a što se tiče napadačkog dijela – 99 poena i 27 asistencija govore da je i to bilo dobro, ali nekako sam dojma, iako još moram pogledati snimku, da smo neke situacije mogli i bolje rješavati."

Hrvatski Amerikanac Jaleen Smith u današnjoj je utakmici zasjao s 24 poena, no o tome je govorio skromno: "Zaista je dobar osjećaj. Danas su puno udvajali Zupca i Šišija, ali ja sam imao otvorene šuteve. Veliki su danas stvarno morali naporno raditi, pa sam imao prigode za trice nakon pick 'n' rolla."

Clarence, švedski reprezentativac koji je nekada igrao u Vrijednosnicana je stvarao neprilike.

"Da, zabio je pet trica samo u prvom poluvremenu, a odradio je dobar posao i u drugom poluvremenu s pritiskom koji smo napravili. Međutim, nakon prvog poluvremena je već bio umoran i mi smo to iskoristili u drugom poluvremenu."

Jeste li se već pripremali za Nizozemsku? "Ne, idemo utakmicu po utakmicu. Danas je bila Švedska, sutra ćemo se pripremati za Nizozemsku. Sada slavimo, ali sutra se vraćamo radu."

Utakmica s Nizozemskom, posljednja u skupini, na rasporedu je u srijedu, 16.8. s početkom u 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!