Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice propustile svoje prilike i upisale poraz na startu EP-a

Petar Jenjić • srijeda, 16.08.2023.
Hrvatske odbojkašice propustile svoje prilike i upisale poraz na startu EP-a

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je na početku Europskog prvenstva kojem su domaćini: Belgija, Estonija, Njemačka i Italija. U četiri seta bolja je bila Bugarska...

Krenulo je Europsko prvenstvo i za hrvatske odbojkašice koje su večeras odigrale svoju prvu utakmicu. Na natjecanju koje se igra u: Belgiji, Estoniji, Njemačkoj i Italiji, smještene su u skupinu B.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom susretu, koji se igrao u Monzi, poražene su od Bugarske u četiri seta. Meč je trajao nešto više od dva sata, a Bugarke su slavile s 23-25, 25-23, 25-20, 25-18.

Kroz veći dio prvog seta Hrvatska je bila u zaostatku, ali je minus od 23-20 uspjela nadoknaditi s pet vezanih poena. U drugom setu vodila je s 20:16, Bugarke su uzvratile na isti način, povele s 21:20, a do kraja seta nisu se našle u zaostatku.

U trećem i četvrtom setu Hrvatska nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti u završnicama kada je bilo najpotrebnije te će svoju priliku tražiti u narednim utakmicama.

Dodajmo da su u skupini B još: Italija, Bosna i Hercegovina, Švicarska i Rumunjska. Upravo su Rumunjke sljedeće protivnice, a susret je na rasporedu 17. kolovoza.

Europsko prvenstvo, 1. kolo:
Bugarska - Hrvatska 3:1 (23-25, 25-23, 25-20, 25-18)

Foto: Volleyball Nations League

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!