Ostali sportovi

Sandra Perković ide po novo odličje, konkurencija je vrlo jaka i raspoložena

Branimir Korać • utorak, 22.08.2023.
Sandra Perković ide po novo odličje, konkurencija je vrlo jaka i raspoložena
Foto: EPA

Danas je na Svjetskom prvenstvu u atletici na rasporedu finale ženskog diska, a u njemu će Sandra Perković boriti se za odličje. Posao neće biti lagan, konkurencija je vrlo jaka, ali Perković vjeruje u uspjeh...

Nakon prvog velikog seniorskog natjecanja, 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu kada je bila deveta u finalu, Sandra Perković na svim natjecanjima osim na Olimpijskim igrama u Tokiju, osvojila je odličje.

Igraj na atletiku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Perković je na svjetskim prvenstvima osvojila dva zlata 2013. godine u Moskvi i 2017. godine u Londonu, dva puta bila je srebrna, 2015. godine u Pekingu i 2022. godine u Eugeneu dok je jednom bila brončana, 2019. godine u Dohi.

Danas će pokušati ponovno uzeti odličje, međutim dosta je atletičarki koje mogu baciti vrlo daleko i doći do pozicija koje vode u borbu za odličje.

O tome govore najbolje ovosezonski rezultati, naime Sandra Perković ima najbolji hitac 65.62, a dalje od nje bacale su Claudine Vita, Kristen Pudenz, Valarie Allman, Bin Feng, Shanice Kraft, Jorinde Van Klinken.

Međutim malo je onih koje poput Perković ili Allman mogu u kontinuitetu održavati velike daljine, većina tih diskašica ipak nema tu konstantu.

Ono što je sigurno, konkurencija je jaka i za odličje će biti potrebno baciti jako daleko, sigurno preko 65 metara. Moguće je i da će Sandra za medalju morati ponovno baciti svoj najdalji hitac sezone.

Što su rekli

Sandra Perković: "Ove sezone bila sam jako dobra, no onda se ozlijedila krajem četvrtog mjeseca i tu je krenula agonija. Drago mi je da sam tu i zdrava, neću reći ona prava, jer ona prava baca preko 70 metara lagano, ali ona koja može biti jako dobra. Želim si mirnu glavu i borbeni duh i onda je sve otvoreno. Moja očekivanja su uvijek dati sve od sebe, biti najbolja verzija sebe. Ova sezona je za mene bila dosta kritična. Mislim da mogu u finalu daleko baciti."

Mjesto, vrijeme

Budimpešta, 20:20

Prošlo Svjetsko prvenstvo

Sandra Perković na prošlom Svjetskom prvenstvu u Eugeneu zauzela je drugo mjesto iza Kineskinje Feng Bin. Kineskinja je bacila 69.12, a Perković 68.45. Za medalju je trebalo baciti 68.30 koliko je bacila Allman na trećem mjestu.

Prognoza

Teška sezona za Sandru i bilo kakva medalja bila bi velika stvar. Allman je favorit za zlato, a ostalo će sve ovisiti o raspoloženju bacačica.

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!