Nogomet

Gorica igra prvu bez Sopića, u goste dolazi Slaven Belupo

Krešimir Milić • petak, 25.08.2023.
Gorica igra prvu bez Sopića, u goste dolazi Slaven Belupo
Foto: Pixsell

Dok čekaju i službeno ime novog trenera Gorica će ugostiti na svom travnjaku Farmaceute. Bez obzira na situaciju idu po pobjedu na domaćem terenu…

Spletom okolnosti koje su se odvile ovog tjedna Gorica je u lančanoj reakciji ostala bez trenera. Željko Sopić naslijedio je Sergeja Jakirovića u Rijeci koji je otišao u Dinamo, a Gorica je trenutno jedina ostala bez trenera.

Igraj na Gorica - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dok se čeka hoće li to biti Roy Ferenčina ili Črnko i Brkljača imaju neko drugo rješenje, Gorica će ugostiti u 6. kolu SuperSport HNL-a na svom travnjaku Slaven Belupo. Obje momčadi još nisu posložile svoje redove do kraja pa im je i takva forma.

Slagat će se sigurno jedna i druga momčad još do kraja prijelaznog roka, a još je i rano odrediti da bi mogli biti kandidati neke borbe. Bilo one za ostanak ili Europu.

Za Goricu je ovo težak tjedan u kojem su ostali bez trenera, a ranije su i morali prijaviti nestanak igrača Abdullaha Talala Hammeda. U tom teškom tjednu sigurno će im pobjeda doći kao lijek, a imaju li za to snage nakon svega pokazat će danas protiv Farmaceuta.

Što su rekli?

Mensur Mujdža, privremeni trener Gorice: "Svaki odlazak trenera stvara određenu stresnu situaciju u klubu. U našem slučaju možemo ipak sve gledati mrvicu pozitivnije s obzirom da naš bivši trener odlazi u klub koji mu će mu biti iskorak i izazov. S naše strane, to je određena potvrda svima koji su s njim surađivali kao i svim igračima koji su tu, ali i onima koji su već u nekim drugim klubovima. Gledamo na to kao na potvrdu za dobar rad, a njemu želimo puno sreće u novom klubu, ali naravno ne u utakmicama protiv nas."

Ricardo Moniz, trener Slaven Belupa: "Iskustvo u prvih pet utakmica naučilo me da je svaka utakmica u Hrvatskoj 50-50. Sve momčadi žele igrati nogomet. Šestice traže igru, krila ulaze u sredinu, bekovi se dižu visoko, igrači su kreativni i brzi.. Takvi su i naši, a ono što moramo dodatno popraviti je igra u obrani i obrambeno liderstvo. Polako se igrači vraćaju od ozljeda tako da sutra neću moći računati samo na Božića, Caimacova i Pllanu. Gorica je u Osijeku pokazala da se radi o izrazito kvalitetnoj momčadi. Došla je u problem trenera odlaskom gospodina Sopića, ali takve situacije mogu i pozitivno djelovati na momčad."

Mjesto, vrijeme, sudac

Gradski stadion Velika Gorica, 20 sati

Sudac: Goran Pečarić

Nedostaju

Gorica: -

Slaven Belupo: Božić, Caimacov, Pllana (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Njihov posljednji susret završio je bez golova.

Prognoza

Manje od tri gola i neriješeno bilo bi možda najrealnije gledajući sve parametra kod obje momčadi.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!