Nogomet

Je li AEK protiv Dinama bio na najtežem ispitu? Antwerp će pružiti konačan odgovor

Mihaela Bradovski • srijeda, 30.08.2023.
Je li AEK protiv Dinama bio na najtežem ispitu? Antwerp će pružiti konačan odgovor
Foto: Kristijan Komarica

Danas ćemo saznati i posljednja tri sudionika grupne faze Lige prvaka. Među kandidatima za ulazak u grupnu fazu su i AEK i Antwerp...

Prvi susret play-offa Lige prvaka između Antwerpa i AEK-a pokazao je koliko je Dinamo bio blizu plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka. Antwerp ima zanimljivu momčad, zanimljiv stil igre, ali u tom susretu imao je priličnih problema i unatoč tome što je slavio s 1:0 nije bio bolji protivnik.

Igraj na AEK - Antwerp na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom dijelu Antwerp je ostao s igračem manje nakon što je Bataille u 51. minuti zaradio isključenje i ostavio svoju momčad brojčano deficitarnu. Međutim i prije toga AEK je preuzeo konce igre u svoje ruke.

Ono što Antwerp može brinuti je činjenica da nikako nije uspio nametnuti svoj stil igre i kontrolirati utakmicu. Matias Almeyda je dobro procijenio kako će AEK biti na velikim mukama ako dopusti Antwerpu da se razmaše stoga je odličnom obranom i kontrolom sredine terena neutralizirao domaćina.

U 16. minuti AEK-ova obrana je pokleknula i Vincent Janssen doveo je domaćina u vodstvo i taj rezultat ostao je do kraja susreta.

Nakon tog susreta, AEK je odradio i prvu obavezu u grčkom prvenstvu, igrao je protiv Panserraikosa i podbacio je, odigrao je samo 1:1. U šarenom sastavu gubio je od prve minute i tek u nastavku je uspio doći do poravnanja.

S druge strane, Antwerp je sve podredio ovom dvoboju i nije nastupao za vikend.

Što su rekli

Matias Almeyda, trener AEK-a: "Nakon teškog prošlog kola i drame kroz koju smo prošli, čeka nas novi čin. Jako težak protivnik, što smo već saznali, ali vjerujemo u sebe i problat ćemo ostvariti bolji rezultat nego u Belgiji. Momčad je spremna i uz pomoć naših navijača možemo napraviti taj iskorak.

Mark van Bommel, trener Antwerpa: "AEK je odlična momčad koja je posebno opasna kod kuće. Vidjeli smo protiv Dinama da se nikad ne predaje i moramo biti svjesni da nas čeka jako teških 90 minuta. Napravit ćemo sve da dođemo do prolaza, ovo je za nas povijesna prilika."

Mjesto, vrijeme, sudac

Atena, OPAP Arena, 21:00

Sudac: Jesus Manzano (Španjolska)

Nedostaju

AEK:Fernandes, Garcia, Hajsafi (ozljede)

Antwerp: Corbanie, De Wolf, Engels, Verhulst (ozljeda), Bataille (suspenzija)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu Antwerp je slavio s 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Janssen u 16. minuti. Od 51. minute domaćin je igrao s igračem manje zbog isključenja Bataillea.

Prognoza

AEK bi mogao do potpunog preokreta i prolaza. U gostima je već bio opasan i dominantan te se očekuje da bude sve to, samo još ubojitiji, na svom terenu.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Antwerp1:0AEK Atena
Rakow0:1København
FC Rangers2:2PSV Eindhoven
Braga2:1Panathinaikos
Maccabi Haifa0:0Young Boys
Molde2:3Galatasaray
Galatasaray2:1Molde
Panathinaikos0:1Braga
Young Boys3:0Maccabi Haifa
AEK Atena1:2Antwerp
København1:1Rakow
PSV Eindhoven5:1FC Rangers

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!