Nogomet

Ako Dinamo bude na razini kao protiv Rijeke, Sparta neće imati šanse

Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2023.
Ako Dinamo bude na razini kao protiv Rijeke, Sparta neće imati šanse
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je odnio prednost 3:1 u Prag i učinit će sve da je zadrži te osigura nastup u grupnoj fazi Europske lige. Sparta je na svom travnjaku opasna, ali Dinamo u pravom izdanju ne bi trebao imati problema...

Nova važna utakmica je pred Dinamom koji je već krenuo u eru bez Livakovića, Šutala i Ivanušeca, ali zasad tu prijelaznu fazu odrađuje dobro. I prvi susret play-offa Europske lige protiv Sparte, ali posebno prvenstveni dvoboj protiv Rijeke za vikend,razuvjerili su one koji su predviđali kolaps, raspad, totalnu katastrofu.

Igraj na Sparta Prag - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo ima unutarnjih rezervi, ali dolaze i novi igrači koji bi trebali pomoći da momčad bude sve bolja i opasnija. Sergej Jakirović također je donio osvježenje i novu energiju, ali prije svega i drugačiji Dinamo na travnjaku.

Modri su pod njegovim vodstvom agresivniji, okomitiji, igraju s više igrača u završnici i sukladno kvaliteti momčadi ne zadovoljavaju se samo posjedom nego aktivno traže ulazak u što više prilika i sa što više igrača.

Pozitivan je to pomak u odnosu na neka ranija izdanja u kojima je Dinamo imao posjed, ali ne i dovoljnu agresivnost i ideju kako probiti gustu obranu protivnika.

Ne treba očekivati da će se Sparta na svom stadionu zatvoriti i čekati Dinamo, za očekivati je puno otvorenije Čehe nego u Maksimiru što opet ostavlja puno prostora u tranziciji. Možda je baš ovo lijepa prilika za Japanca Kaneka koji može pobjeći na širokom prostoru, šteta zbog Stojkovićeve ozljede jer bi se i on u brzoj tranziciji uklopio jako dobro.

U svakom slučaju pred Dinamom je velika utakmica, još jedna od onih u kojima se traži od igrača da izvuku ono nešto više iz sebe kako bi došli do velikog rezultata. Dinamo ima lijepu prednost iz prvog susreta i ne smije je prokockati.

Što su rekli

Brian Priske, trener Sparte: "Već sam govorio kako nam je u Zagrebu nedostajala individualna kvaliteta. Nadam se da to možemo poboljšati, to je jedan od glavnih aspekata. Imali smo situacije koje su mogle završiti dobro po nas, ali nažalost nisu. Vjerujem da ćemo to popraviti u utakmici na našem stadionu. Naravno, ne radi se samo o posjedu lopte, glavno je stvarati šanse i zabijati golove."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Znamo da imamo dva razlike iz prve utakmice. Sparta je dobar protivnik i znamo da će sve napraviti da proba što prije anulirati našu prednost. Želim da budemo hrabri, da igramo našu igru, da iskoristimo šanse za koje vjerujem da ćemo ih imati. Želim da budemo koncentrirani oko izvršavanja zadataka koje ćemo pred momčad postaviti. Svi su zdravi i spremni osim igrača koje nismo prijaviti, koji su došli naknadno. Raspoloženje je dobro. Ove dvije pobjede dale su nam vjetar u leđa i digle nam samopouzdanje. Igrači vide da je moguće igrati dobro. Kada smo raspoloženi za trku i borbu, onda se bacaš na glavu za svaku loptu, jer kvaliteta momčadska i individualna nije upitna."

Mjesto, vrijeme, sudac

Prag, epet ARENA, 19:00

Sudac: Tobias Stieler (Njemačka)

Nedostaju

Sparta: -

Dinamo: -

Prošli međusobni dvoboj

Prvi susret na Maksimiru okončan je 3:1 pobjedom Dinama. Sparta je povela preko Krejčija iz kaznenog udarca, ali Špikić, Perić i Ivanušec napravili su preokret.

Prognoza

Dinamo je bolji od Sparte, ali to mora potvrditi na terenu. Bilo bi sjajno kada bi prošao dalje i to kao neporažen ili čak s pobjedom te još malo pomogao koeficijentu.

Europska liga

4. pretkolo

Spartak Trnava1:1Dnipro
Hibernian0:5Aston Villa
Häcken2:2Aberdeen
Slavia Prag2:0Zorja
Dinamo3:1Sparta Prag
Ludogorec Razgrad1:4Ajax
Olimpija Ljubljana0:2Qarabağ
Royale Union Saint-Gilloise2:0Lugano
Slovan Bratislava2:1Aris Limassol
Klaksvik1:1Šerif Tiraspol
LASK 2:1Zrinjski
Olympiakos3:1Čukarički
Qarabağ1:1Olimpija Ljubljana
Aris Limassol6:2Slovan Bratislava
Šerif Tiraspol2:1Klaksvik
Sparta Prag4:1Dinamo
Zorja2:1Slavia Prag
Ajax0:1Ludogorec Razgrad
Čukarički0:3Olympiakos
Lugano0:1Royale Union Saint-Gilloise
Aberdeen1:3Häcken
Zrinjski1:1LASK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!