Nogomet

Jeličić: 'Očekivao sam da ćemo morati napraviti više da bi spriječili Hajdukove šanse'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.09.2023.
Jeličić: 'Očekivao sam da ćemo morati napraviti više da bi spriječili Hajdukove šanse'
Foto: Pixsell

Gorica je preokretom u završnici susreta stigla do sva tri boda protiv Hajduka. Dinko Jeličić tako je i u drugoj utakmici na klupi Gorice stigao do pobjede...

Dinko Jeličić bio je jako zadovoljan nakon 2:1 slavlja protiv Splićana. Iznimno je zadovoljan kako su njegovi igrači reagirali u ovom susretu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mogu čestitati momčadi na odrađenoj utakmici, provedenom planu igre, energiji i vjeri do zadnje sekunde utakmice. Ova dva tjedna smo jako dobro iskoristili, osjetili smo se, plan smo proveli jako dobro i to se vidjelo kroz današnju utakmicu."

Ne skriva kako mu je ovo jedna od najdražih pobjeda u karijeri.

"Svaka pobjeda je draga. Ovo je velika pobjeda protiv velikog protivnika u trenutku kada je legitimni kandidat za prvaka. Pobijediti Hajduk je velika stvar, a obzirom da sam dugo trener, bilo je tu brojnih pobjeda, ali u seniorskom dijelu usudio bih se reći da je jedna od najvećih, ako ne i najveća."

Jeličić je u potpunosti pogodio s promjenama tijekom susreta, posebno u završnici.

"Ideja nam je bila u jednom od scenarija da pojačavamo ofenzivu i da tu podižemo energiju gdje ćemo napuniti kazneni prostor s igračem koji tu može dobro reagirati. Tim Matavž vrhunski je tu odradio posao. Ovaj put je ispalo super, da nije, onda bi bilo pitanje jeste li pogriješili s promjenama."

Od Hajduka je i Jeličić očekivao više.

"Očekivao sam jako dobar Hajduk. Radili smo puno na tome da se pokušamo nametnuti u igri i danas smo imali čak i više posjeda lopte što je segment u kojem smo se puno podigli. Tu sam možda očekivao da će nam se Hajduk više nametnuti. Mislim da smo dosta dobro izanalizirali igru Hajduka, kontrolirali smo te njihove načine ulazaka u šansu i iz igre nam Hajduk nije puno napravio. Moram priznati da sam i ja mislio kako ćemo morati napraviti više kako bi spriječili neke konkretne Hajdukove šanse."

Gorica je s ovom pobjedom napredovala u poretku, ali pred njom je još jako puno posla.

"Kada bi sad prvenstvo završilo, mi bismo bili u Europi, ali tek smo na početku, ovo je maraton. Osnovni cilj je ostati u ligi, ali moj cilj je tražiti što veći iskorak. Daj Bože da to bude Europa, ali neću nametati nikakav imperativ igračima. Ako se otvori mogućnost, potrudit ćemo se da do toga dođemo."

Sada slijedi jako važan dvoboj protiv Istre.

"Ovo je za sve iznenađenje. Da bi ta pobjeda imala dostatnu težinu, mi moramo nastaviti ovako i popravljati igru. U tom kontekstu utakmice s Istrom, Varaždinom i Lokomotivom koji su u našoj zoni su jako važne i zbog međusobnog skora, ali i garda i samopouzdanja. Tako da utakmica protiv Istre je nešto što nam mora dati potvrdu svega dobrog što smo danas napravili."

FOTO: Matija Habljakk/PIXSELL

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!