Nogomet

Sevilla i Lens u borbi za pobjedu i podizanje samopouzdanja u užasnom startu u sezonu

Branimir Korać • srijeda, 20.09.2023.
Sevilla i Lens u borbi za pobjedu i podizanje samopouzdanja u užasnom startu u sezonu
Foto: EPA

U prvom kolu skupine B Lige prvaka sastaju se Sevilla i Lens. Riječ je o momčadima koje imaju jako loš ulazak u sezonu i pod hitno trebaju pobjedu...

Što ti je Liga prvaka... U prvom kolu skupine B sastaju se trenutno 17. momčad španjolskog prvenstva i posljednjeplasirana momčad francuskog prvenstva. Sevilla dočekuje Lens u susretu u kojem se sastaju momčadi koje imaju jako loš ulazak u sezonu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sevilli se ovo ponavlja drugu sezonu zaredom, uoči prošlog vikenda i ona je bila na posljednjem mjestu na ljestvici, no uspjela je nekako slaviti protiv skromnog Las Palmasa s 1:0 i pomaknula se do 17. pozicije što je i dalje daleko od onoga gdje želi biti.

Iz tog razloga i jednima i drugima je jako bitno da večeras dođu do pozitivnog rezultata, pritisak sve više raste sa svakim podbačajem i jednostavno nemaju izbora. Moraju pronaći način kako se pokrenuti i početi bilježiti pobjede.

Sevilla je odigrala četiri utakmice i u prva tri susreta upisala je tri poraza. Izgubila je od Valencije i Girone kod kuće te od Alavesa u gostima, najave su bile kako će ovo biti posve drugačija sezona i da će to pokazati od starta i umjesto optimističnih devet bodova koji nisu zvučali nerealno, ostala je na nuli.

Koliko je pobjeda protiv Las Palmasa uspjela probuditi momčad i koliko je pomogla, vrlo brzo će se vidjeti. Međutim, pobjedu očajnički treba i Lens koji je također u problemima.

Lens je u prvih pet kola osvojio samo jedan bod i to remiziravši 1:1 protiv Rennesa kod kuće dok je upisao poraze od Bresta, PSG-a, Monaca i Metza.

Što su rekli

Loic Balde, branič Seville: "Imamo dobar osjećaj u svlačionici i spremni smo za utakmicu. Imamo kapacitet za napraviti velike stvari u Ligi prvaka te ćemo učiniti sve da to i ostvarimo."

Brice Samba, vratar Lensa: "Sevilla je momčad koja igra u visokom ritmu i morat ćemo pronaći odgovor za to. Imamo i mi svoje prednosti, pokušat ćemo pokazati napredak i doći do pobjede u ovom susretu. Trenutno nam nedostaje malo više sreće i u napadu i u obrani, ali mislim da trebamo promijeniti samo neke detalje i sve će sjesti na svoje mjesto."

Mjesto, vrijeme, sudac

Sevilla, Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, 21:00

Sudac: Tobias Stieler (Njemačka)

Nedostaju

Sevilla: Vacas (ozljeda)

Lens: Cabot, Costa, Farinez (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Ovi protivnici sastaju se prvi put.

Prognoza

Sevilla je favorit i očekuje se njena pobjeda, ali s obzirom na probleme s realizacijom, potreban je oprez.

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Arsenal4:0PSV Eindhoven
Sevilla1:1Lens
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!