Ostali sportovi

Ragbi velesila na rubu ispadanja sa Svjetskog prvenstva

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.09.2023.
Ragbi velesila na rubu ispadanja sa Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Ragbijaši Australije poraženi su sinoć od Walesa u susretu trećeg kola Svjetskog prvenstva. Tako su došli na rub ispadanja s natjecanja...

U susretu trećeg kola skupine C Svjetskog prvenstva za ragbijaše Wales je u Lyonu deklasirao Australiju s 40:6 pa će Australci gotovo sigurno po prvi put u povijesti ostati bez prolaska skupine, odnosno ulaska u četvrtfinale.

Igraj na Svjetsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Wales je ovom pobjedom osigurao prolazak u četvrtfinale, a gotovo sigurno i prvo mjesto u skupini s 14 bodova. Bio je ovo drugi poraz Australije na ovom SP, ranije je izgubila od Fidžija sa 22:15 pa se nalazi na trećem mjestu u skupini sa šest bodova.

Isti broj bodova, ali uz utakmicu manje odigranu ima drugi Fidži, a kako do kraja natjecanja u skupini još ima za odigrati dvoboje protiv dosta slabijih Gruzije i Portugala, Australiji je potrebno čudo da bi ušla u četvrtfinale.

Na prethodnih devet svjetskih prvenstava četiri puta bila u finalu, osvojila je dva naslova (1991, 1999), ima dva srebra (2003, 2015), jednu broncu (2011) i jedno četvrto mjesto (1987).

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!