Nogomet

Bjeličin Trabzonspor u potrazi za trećom uzastopnom pobjedom

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.09.2023.
Bjeličin Trabzonspor u potrazi za trećom uzastopnom pobjedom
Foto: Pixsell

Večeras je na rasporedu posljednja utakmica šestog kola turskog prvenstva u kojoj će snage odmjeriti Hatayspor i Trabzonspor. Momčad Nenada Bjelice u potrazi je za trećom uzastopnom pobjedom...

Pred nama je posljednji susret šestog kola najvišeg ranga turskog nogometa. Nenad Bjelica i petoplasirani Trabzonspor večeras gostuju kod Hatayspora u potrazi za novim bodovima kojima bi se priključili vrhu ljestvice i skočili barem privremeno na treće mjesto.

Igraj na Hatayspor - Trabzonspor na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hatayspor je klub koji igra najviši rang od 2020. godine, a bio je pogođen snažnim potresom koji je momčad ostavio bez igrača Christiana Atsua i sportskog direktora Tanera Savuta. Momčad nije odradila ostatak sezone.

U ovoj je trenutno na desetom mjestu sa sedam bodova iz pet utakmica. Na startu sezone svladao je u gostima Pendikspor s 5:1, nakon čega su uslijedila dva remija bez golova protiv Kasimpase i Alanyaspora.

Treći remi, onaj protiv Adane Demirspor, stigao je rezultatom 3:3, a četvrti uzastopni remi bio je ponovno 0:0. "Koban" je bio Karamgumruk. U međuvremenu je bio bolji od drugoligaša Sakaryaspora u prijateljskom dvoboju tijekom reprezentativne pauze (2:0).

S druge strane, momčad Nenada Bjelice trenutno je na devet osvojenih bodova iz pet kola, ali isto tako ni ždrijeb na startu sezone nije ih mazio. Krenuli su pobjedom kod kuće protiv Antalyaspora s 1:0, nakon čega su stigla dva uzastopna poraza, od Galatasaraya u gostima (2:0) i Rizespora kod kuće (3:2).

Uoči reprezentativne svladali su Kasimpasu u gostima s 5:1, a po povratku s iste na domaćem terenu s 3:0 bili bolji od Bešiktaša. Dobar povratak pobjedničkim navikama donio je i dodatan impuls samopouzdanja koji će ekipi, ali i hrvatskom treneru, zasigurno trebati u nastavku sezone.

Dodajmo i to da su na popisu putnika za ovo gostovanje Trabzonspora i Filip Benković i Tonio Teklić. Podsjetimo, u prošlom kolu protiv Bešiktaša Teklić nije nastupio, dok je Benković odigrao svih 90 minuta.

Što su rekli

Volkan Demirel, trener Hatayspora: "Do sada smo ispustili četiri, pet bodova. Obrambeno smo u boljoj poziciji, ali morat ćemo bolje u budućnosti. Nova smo i mlada momčad, pokušat ćemo se bolje koncentrirati na sljedeće utakmice."

Nenad Bjelica, trener Trabzonspora: "Kada gledate prvih pet utakmica, igrali smo protiv jakih protiv jakih protivnika koji su pokazali kvalitetu, ali naš fokus je na nama samima - što ćemo i kako ćemo napraviti. Spremni smo 100 posto sada i ako možemo to dati na utakmici, onda mislim da možemo završiti dvoboj s dobrim rezultatom, kao i u drugim susretima."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Yeni Hatay, Antakya, 19:00

Sudac: Burak Seker

Nedostaju

Hatayspor: (-)

Trabzonspor: Oršić (ozljeda), Pepe i Fernandez pod upitnikom

Zadnji susret

Prošle sezone u 21. kolu prvenstva Hatayspor je na domaćem terenu slavio s 2:1, iako je nakon prvog poluvremena bio u zaostatku.

Prognoza

Ova dva kluba odigrala su šest međusobnih utakmica, a Trabzonspor je upisao tri pobjede, od čega jednu u gostima. Večeras je vrijeme za drugu.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!