Nogomet

Veliki preokret Lugana kod Bešiktaša, 'krvnik' Rijeke remizirao na Farskim Otocima

Petar Jenjić • četvrtak, 05.10.2023.
Veliki preokret Lugana kod Bešiktaša, 'krvnik' Rijeke remizirao na Farskim Otocima
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Odigrano je preostalih šest utakmica drugog kola Konferencijske lige u ranijem terminu. Nismo vidjeli puno golova, a najzanimljivije bilo je na dvoboju Bešiktaša i Lugana...

Skupina A

Klaksvik - Lille 0:0

Do prvog boda u Europi stigao je Klaksvik koji je na domaćem terenu odigrao bez golova protiv favoriziranog Lillea. Francuska ekipa sada je na četiri boda.

Igraj utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olimpija Ljubljana - Slovan Bratislava 0:1

Jedan pogodak odlučio je pobjednika u Ljubljani gdje je Slovan Bratislava odnijela sva tri boda. Slovačka momčad ostala je na maksimalnom učinku, dok je Olimpija jedina bez ijednog boda.

Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, a gosti su promašili penal. Pucao je Vladimir Weiss, ali obranio je Matevž Vidovšek. Vratar domaćina ništa nije mogao iz iste situacije u 55. minuti kada je siguran s 11 metara bio Aleksandar Čavrić.

Za Olimpiju je Ivan Posavec igrao do 72. minuti, dok je Marko Tolić za goste ušao u 88. minuti.

Skupina B

Breidablik - Zorja 0:1

Do prve pobjede je stigla Zorja koja je slavila u gostima kod islandskog Breidablika. I u ovom susretu jedan je pogodak odlučio pobjednika.

Ukrajinska momčad prva je i posljednja zabila pogodak na susretu, a stigao je u 35. minuti. Igor Gorbač, koji je dobio priliku prvi put krenuti od početka u europskoj utakmici, postigao je pogodak.

Gent - Maccabi Tel Aviv 2:0

Belgijski Gent odradio je posao protiv Maccabi Tel Aviva kojeg je svladao s 2:0. Sada je na četiri boda, a Izraelce je ostavio na jednom osvojenom bodu manje.

U samoj završnici prvog poluvremena domaćin je poveo pogotkom Tarika Tissoudalija, a potvrda pobjede stigla je u sudačkoj nadoknadi nastavka. Zabio je ponovno Tissoudali, ovoga puta iz kaznenog udarca.

Skupina D

Bodo/Glimt - Club Brugge 0:1

Nije bilo golijade ni u Norveškoj gdje je sva tri boda po prvi puta ove sezone osvojio Club Brugge. Protivnik mu je bio Bodo/Glimt koji je ostao na dnu skupine s jednim bodom.

Club Brugge je prvi krenuo s golovima u dvobojima koji su počeli u 18:45. Igrala se 21. minuta, asistirao je Philip Zinckernagel, a poentirao Hans Vanaken.

Bešiktaš - Lugano 2:3

Najzanimljiviji dvoboj u ranijem terminu odigran je u Turskoj gdje je Lugano napravio veliki preokret protiv Bešiktaša te slavio s 3:2.

Turska momčad povela je nakon 38 minuta igre, a zabio je Vincent Aboubakar. Kameruncu je tako zabio u četvrtoj uzastopnoj utakmici, a asistirao mu je Rachid Ghezzal.

Početkom nastavka, točnije u 52. minuti, isti igrač nastavio je svoj golgeterski niz te se ponovno upisao u strijelce. Domaćin je ostao s igračem manje u 61. minuti kada je drugi žuti karton zaradio Valentin Rosier.

Lugano je smanjio u 81. minuti zahvaljujući pogotku Ignacija Alisede, a pet minuta kasnije stigao i do poravnanja. Zabio je Shkelqim Vladi. Potpuni preokret Švicaraca stigao je u 90. minuti zbog autogola Erica Baillyja.

Ante Rebić nije ulazio u igru za domaću momčad.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Klaksvik0:0Lille
Olimpija Ljubljana0:1Slovan Bratislava
1Lille 610:2+814
2Slovan Bratislava 68:7+110
3Olimpija Ljubljana 64:9-56
4Klaksvik 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!