Nogomet

Bosna i Hercegovina traži pobjedu za održavanje nade u put u Njemačku

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.10.2023.
Bosna i Hercegovina traži pobjedu za održavanje nade u put u Njemačku
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina u osmom kolu skupine J dočekuje u Zenici Portugal i nada se pobjedi s kojom bi ostala u igri za drugo mjesto...

Savo Milošević debitirao je na klupi Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Lihtenštajna. S ta tri boda, BiH je ostala u utrci za drugim mjesto, šanse nisu velike, ali još uvijek postoje.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da bi one ostale žive, BiH mora večeras upisati pobjedu protiv Portugala, a idealan scenarij za BiH predstavljala bi i pobjeda Luksemburga protiv Slovačke.

Ako se ispune ta dva uvjeta, Bosna i Hercegovina imat će sve u svojim rukama. S tri pobjede u posljednja tri kola, u kombinaciji s porazom Slovačke protiv Luksemburga ili Islanda, BiH bi došla do drugog mjesta.

Do kraja grupne faze kvalifikacija BiH ima današnji susret protiv Portugala, gostuje kod Luksemburga i igra kod kuće protiv Slovačke.

Portugalci su već osigurali put na Euro, a Slovaci na drugom mjestu imaju četiri boda više od četvrtoplasirane BiH. Oni pak danas gostuju kod Luksemburga, igraju kod kuće s Islandom i u gostima kod BiH.

Luksemburg je pak iznenađenje, trenutno je treći s dva boda manje od Slovačke koju može danas preskočiti. U sljedećem kolu dočekuje BiH i na kraju gostuje kod Lihtenštajna.

Što su rekli

Savo Milošević, izbornik BiH: "Svatko ima svoje planove i mi imamo planove, ali nismo situaciji da prijetimo, ali jesmo u situaciji da imamo nadu. Mogu reći da ćemo dati sve od sebe, imamo se čime boriti. Momci su pokazali odnos i to je nešto što nam treb. U Lihtenštajnu smo se na neki način i spremali za Portugal. Moramo vjerovati u svoju kvalitetu, prethodna utakmica je bila bitna radi vjere u sebe jer ova reprezentacija ima kvalitetu. Nećemo imati strah od Portugala. Ako napravimo sve kako treba, odlučivat će detalji."

Roberto Martinez, izbornik Portugala: "Imam veliki respekt prema protivniku. Počeo sam pratiti BiH 2014. godine, od tada vidim veliki profesionalnost kod vaših igrača. Karijera Pjanića, Džeke, Kolašinca koji su napravili velike stvari sve govori. Mi smo se kvalificirali, ali želimo dati sve od sebe. Kada igrate za Portugal, morate dati sve najbolje što imate. Imamo mnogo posla i svaka utakmica sada je priprema za Europsko prvenstvo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zenica, Bilino Polje, 20:45

Sudac: Meler (Turska)

Prošli međusobni dvoboj

U lipnju u Portugalu domaćin je uvjerljivo slavio s 3:0.

Prognoza

Sve je otvoreno, ali mala prednost Portugalu.

FOTO: EPA/GIAN EHRENZELLER

EP 2024., skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Island4:0Lihtenštajn
Luksemburg0:1Slovačka
Bosna i Hercegovina0:5Portugal
1Portugal 1036:2+3430
2Slovačka 1017:8+922
3Luksemburg 1013:19-617
4Bosna i Hercegovina 109:20-119
5Island 1010:23-137
6Lihtenštajn 108:21-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!