Rukomet

Nexe kreće u novu europsku avanturu, prvi u Našice dolazi danski Skjern

Mihaela Bradovski • utorak, 17.10.2023.
Nexe kreće u novu europsku avanturu, prvi u Našice dolazi danski Skjern

Napokon kreće europski dio sezone za rukometaše Nexea koji za prvog protivnika u grupnoj fazi Europske lige ima danski Skjern. Skjern ne predstavlja nepoznanicu, Nexe je s njim igrao dva puta prošle sezone...

Još jedna europska sezona za rukometaše Nexea predstavlja sezonu u kojoj žele veliki rezultat u Europi, a to podrazumijeva odlazak daleko u Europskoj ligi. U prvoj fazi natjecanja ima prolaznu skupinu u kojoj je Nexe favorit za jednu od prve dvije pozicije.

Igraj na Nexe - Skjern na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim Nexea, u skupini su još stari poznanik danski Skjern te dvije momčadi s kojima se Našičani tek trebaju upoznati, portugalska ABC Braga te slovačka Považska Bystrica.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine prolaze u drugu fazu natjecanja gdje će ponovno biti razmještene u skupine po četiri momčadi, bodovi se prenose iz međusobnog dvoboja s momčadi koja je također prošla dalje, a iz te skupine prvoplasirani prolazi izravno u četvrtfinale dok drugoplasirani i trećeplasirani igraju u osmini finala. Četvrtoplasirani se oprašta od europske sezone.

Upravo Skjern je uz Nexe glavni kandidat za prolazak u drugu fazu Europske lige te se očekuje da te dvije momčadi vode borbu za vrh i ujedno prenose bodove iz međusobnih dvoboja.

Nexe, Skjern i Považska Bystrica imali su izravno mjesto u grupnoj fazi Europske lige dok je Braga morala igrati kvalifikacije. Tamo je za protivnika imala Trimo Trebnje i izbacila ga nakon dva tijesna dvoboja.

Već prvo kolo Našičanima donosi dvoboj protiv Skjerna, odmah najteži ispit u skupini i to u Našicama gdje Tamšeova momčad jednostavno ne smije ispuštati bodove.

Što su rekli

Branko Tamše, trener Nexea: "Pred nama je utakmica protiv Skjerna, jednog od favorita naše grupe, ekipe koju dobro poznajemo i maksimalno respektiramo. Radi se o klasičnoj skandinavskoj ekipi koja igra jako brz, kolektivan rukomet. Imaju strašno brzu tranziciju, kontru, polukontru i brz centar tako da ćemo se za ovu utakmicu morati podići u svim fazama igre na još višu razinu tijekom svih 60 minuta. Naša je želja da odigramo smjelo i taktički mudro, s čvrstom igrom u obrani koja će sigurno biti presudna i iz koje možemo razvijati naš stil igre odnosno vući kontre i polukontre. U isto vrijeme moramo nastojati smanjiti broj tehničkih grešaka na minimum jer će Danci svaku grešku pokušati kazniti kontrom ili polukontrom."

Lasse Mikkelsen, kapetan Skjerna: "Uvijek sanjamo nešto veliko u Skjernu. Prošle sezone smo prošli grupnu fazu i to će nam ponovno biti cilj. Naši protivnici iz prošle sezone, ekipa Granollersa, pokazali su da čak i ako ste autsajderi možete daleko dogurati i upravo to ćemo i pokušati. Najviše se veselimo utakmicama s Nexeom, protiv njega smo u prošloj sezoni odigrali dvije teške utakmice i obje izgubili u zadnjim sekundama."

Mjesto, vrijeme, suci

Našice, OŠ Kralja Tomislava, 20:45

Suci: Michalis Tzaferopoulos, Andreas Bethmann (Grčka)

Prošli međusobni dvoboj

Prošle sezone Tomislav Severec bio je dva puta koban za Skjern, Nexe je njegovim golovima slavio u oba susreta i to u Danskoj 30:29 i u Našicama 29:28.

Prognoza

Nexe je kod kuće favorit i tako se mora postaviti. Ove sezone dobio je na kvaliteti i iskustvo i ima visoke ambicije.

FOTO: RK Nexe

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Považska Bystrica26:34ABC Braga
Nexe Našice39:25Skjern
1Nexe Našice 6215:172+4310
2Skjern 6191:172+198
3ABC Braga 6173:188-154
4Považska Bystrica 6161:208-472

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!