Nogomet

Dinamo teško pobjeđuje Goricu u zadnje vrijeme, hoće li tako biti i danas?

Petar Jenjić • subota, 21.10.2023.
Dinamo teško pobjeđuje Goricu u zadnje vrijeme, hoće li tako biti i danas?
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Večeras je pred nama utakmica 12. kola SuperSport HNL-a u kojoj Gorica dočekuje Dinamo. U posljednja četiri međusobna dvoboja vidjeli smo čak tri remija...

SuperSport HNL vratio se nakon reprezentativne stanke sinoć, utakmicom Rudeša i Slaven Belupa, a večeras je pred nama dvoboj Gorice i Dinama. Bit će to susret 12. kola i krenut će od 18:10 sati.

Igraj na Gorica - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bit će to dvoboj treće i četvrte momčadi lige. Dinamo je u posljednjem kolu prije odlaska na pauzu bez većih poteškoća svladao Istru 1961 (3:0), a prije toga upisao je dva poraza. Prvo u derbiju u gostima kod Hajduka (1:0), da bi ih u Konferencijskoj ligi nakon toga svladao Ballkani (2:0). Bilo je to turbulentnih nekoliko dana, ali čini se da stvari idu bolje za branitelje naslova.

U trening su se vratili reprezentativci, oporavili su se Dario Špikić i Stefan Ristovski, a momčad je potpuno spremna za neugodno gostovanje. Bruno Petković bit će još neko vrijeme van terena, a Sergej Jakirović istaknuo je da se s njegovim povratkom neće previše žuriti, sve dok se potpuno ne oporavi.

S druge strane, današnji domaćin trenutno je četvrti s tri boda manje od Dinama i utakmicom više. U zadnje tri prvenstvene utakmice upisao je jednu pobjedu, u gostima kod Gorice (1:0), a u međuvremenu je svladao Zagorec Krapinu (2:0) u SuperSport Hrvatskom nogometnom Kupu, izgubio od Varaždina i remizirao s Lokomotivom (1:1).

Reprezentativnu stanku iskoristila je za odigravanje prijateljske utakmice protiv Olimpije Ljubljane koju su svladali s 3:0. Strijelci su bili Merveil Ndockyt i Ante Matej Jurić koji je postigao dva pogotka. U kadru nema prevelikih zdravstvenih problema i igrači bi trebali biti spremni za nastup.

Prvi međusobni dvoboj ove sezone na Maksimiru je završio 0:0. Iako se gosti mogu jako zahvaliti vrataru Ivanu Baniću, svoje šanse imala je i Gorica. U posljednje četiri međusobne utakmice tako smo vidjeli čak tri remija, dok je jednu utakmicu dobio Dinamo.

Što su rekli

Dinko Jeličić, trener Gorice: "Svi znamo snagu Dinama, godinama je najbolji u Hrvatskoj, a ove je sezone legitimno prvi kandidat za obranu naslova. Utakmice poput ove su možda i najlakše za pripremu jer se puno toga ne može izgubiti, ali se može puno dobiti. Vjerujem da ga možemo namučiti i doći do jednog ili tri boda."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Igramo protiv homogene i kompaktne ekipe koja je u do sada pokazala da svakome može napraviti ozbiljne probleme. Dolaskom trenera Dinka Jeličića nadogradili su se u svim segmentima nogometne igre, izgledaju dobro, jako su blizu na ljestvici, čak i u konkurenciji za europske pozicije. Sigurno traže svoju priliku bez nekog velikog pritiska jer sve što napraviš protiv Dinama je plus. Moramo napraviti sve kako bismo odigrali dobru utakmicu i pobijedili."

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski stadion, Velika Gorica, 18:10

Suci: Patrik Kolarić, Luka Pajić, Ivan Starčević; 4. sudac: Dario Kulušić; VAR: Ivan Matić, Goran Pataki

Nedostaju

Gorica: (-)

Dinamo: Petković (ozljeda), Emreli pod upitnikom

Zadnji susret

Dvoboj ove dvije ekipe na Maksimiru, u sklopu trećeg kola, završio je bez postignutih golova.

Prognoza

Dinamo rijetko pobjeđuje Goricu u zadnje vrijeme, a vjerujemo da će se taj negativan skor Modrih danas ipak biti prekinut.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!