Tenis

Shelton protiv Rusa u borbi za svoju prvu ATP titulu

HINA, Petar Jenjić • subota, 21.10.2023.
Shelton protiv Rusa u borbi za svoju prvu ATP titulu
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi na ATP turniru u Tokiju. U finalu će snage odmjeriti Ben Shelton i Aslan Karacev koji su u polufinalima bili bolji od Marcosa Girona i Shintara Mochizukija...

Američki tenisač Ben Shelton plasirao se u subotu u svoje prvo finale u karijeri na ATP 500 turniru u Tokiju nakon što je u polufinalu pobjedio sunarodnjaka Marcosa Girona.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Shelton je slavio sa 6:7, 7:6, 6:4 nakon gotovo tri sata provedena na terenu. Bio im je to drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda 19. tenisača svijeta.

Domaći predstavnik Shintaro Mochizuki nije mogao prirediti još jednom veliko iznenađenje i u polufinalu. Na drugoj strani mreže stajao je ruski tenisač Aslan Karacev.

Trenutno 50. tenisač svijeta slavio je sa 6:3, 6:4 nakon jednog sata i 31 minute igre. Bio im je to prvi međusobni dvoboj, a Karacev je do sada osvojio tri ATP turnira u četiri finala. Prvi od njih bio je iz serije 500 u Dubaiju.

Do sada suodigrali jedan međusobni dvoboj, a pobjedu s ovogodišnjeg US Opena ima Shelton koji je kasnije dogurao i do polufinala.

ATP Tokio, polufinale:
Ben Shelton - Marcos Giron 6:7 (2), 7:6 (5), 6:4
Aslan Karacev - Shintaro Mochizuki 6:3, 6:4

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!