Košarka

Šarić krenuo porazom u novu sezonu, triple-double Jokića za pobjedu protiv Lakersa

Branimir Korać • srijeda, 25.10.2023.
Šarić krenuo porazom u novu sezonu, triple-double Jokića za pobjedu protiv Lakersa
Foto: EPA

Počela je nova NBA sezona. Dva velika dvoboja na otvaranju, Sunsi su slavili u gostima kod Warriorsa dok su aktualni prvaci Denver Nuggetsi nadigrali Los Angeles Lakerse...

Denver Nuggetsi odlično su otvorili sezonu, ugostili su na svom parketu Los Angeles Lakerse i upisali su pobjedu 119:017. Dominirao je Nikola Jokić, ali i imao dobru podršku ostalih igrača iz startne petorke.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon uobičajene ceremonije u kojoj su pozdravljeni aktualni prvaci, igrači dobili prstenove prvaka, a pod krov dvorane podignut je prvi banner za osvojenu titulu Nuggetsa, Denver je sjajno otvorio utakmicu, stekao prednost i kontrolu nad utakmicom.

Rano su Nuggetsi pobjegli na visoku prednost, početkom druge dionice već je bilo 40:22, no Lakersi su se uspjeli oporaviti, zaustaviti nalet i onda polako početi nagrizati tu visoku razliku. Do odmora su došli na jednoznamenkast zaostatak, a početkom zadnje dionice i na minus tri. Međutim serije Nuggetsa 9:1 pa 7:0 odvele su domaćina na razliku koju Lakersi više nisu uspjeli dostići.

Sjajno je sezonu otvorio Nikola Jokić odmah je upisao triple-double s 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija, Jamal Murray dodao je 21 poen i šest asistencija, Kentavious Caldwell-Pope 20 poena, a Michael Porter 12 poena uz 12 skokova.

Kod Lakersa LeBron James dobio je manje minuta od uobičajenog, za 29 minuta ubacio je 21 poen uz osam skokova i pet asistencija, Taurean Prince dodao je 18 poena.

"Uvijek želim biti na terenu, posebno kada možete do pobjede ili imate osjećaj da možete utjecati na igru. No izgleda da postoji sustav i moram ga se pridržavati", ne baš oduševljeno zvučao je James nakon susreta.

U drugoj utakmici Golden State Warriorsi ugostili su Phoenix Sunse i u tijesnoj završnici upisali su poraz 108:104. Bio je to dvoboj s dosta oscilacija na obje strane, a u dresu Warriorsa Dario Šarić ostavio je dobar dojam iako šuterski nije bio raspoložen.

Šarić je dobio 20 minuta s klupe te je upisao sedam poena, sedam skokova i tri blokade, ali loš postotak šuta malo je kvario ono dobro što je radio. Za dva poena imao je 2/8 i 1/3 za tricu.

Sunsi su u susret ušli bez Bradleyja Beala, ali su vrlo rano stekli uvjerljivu prednost te su na odmor odnijeli vodstvo od 15 razlike. Početak drugog poluvremena pripao je pak Warriorsima koji su napravili preokret, ali ponovno je zadnja dionica otišla na stranu gostiju.

U završnici su trice ubacili Josh Okogie i Eric Gordon te odveli Phoenix na 106:101 da bi neizvjesnost tricom vratio Stephen Curry. Ipak deset sekundi prije kraja Jusuf Nurkić pogađa za 108:104, Paul i Thompson promašuju tricu i Sunsi uzimaju pobjedu.

Predvodili su ih Devin Booker s 32 poena, Kevin Durant s 18 poena i deset skokova te Nurkić s 14 poena i 14 skokova. Kod Warriorsa Curry je ubacio 27 poena uz pet skokova dok je Kevin Thompson dodao 15 poena uz sedam skokova.

NBA:
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 119:107
Golden State Warriors - Phoenix Suns 104:108

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!