Košarka

Odlični Šarić pomogao Warriorsima na putu do pobjede protiv Kingsa, Zupcu poraz od Lakersa

Branimir Korać • četvrtak, 02.11.2023.
Odlični Šarić pomogao Warriorsima na putu do pobjede protiv Kingsa, Zupcu poraz od Lakersa
Foto: EPA

Bogata NBA večer je iza nas, a trojica Hrvata bila su u akciji. Luka Šamanić se doduše samo zagrijavao, nije dobio priliku protiv Memphisa. Dario Šarić odigrao je odlićno u pobjedi Warriorsa...

Golden State Warriorsi ubilježili su pobjedu protiv Sacramento Kingsa sa 102:101. Bilo je vrlo teško iako su Kingsi ostali bez svoje prve zvijezde De'Aarona Foxa zbog ozljede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odluka je pala u posljednjim sekundama. Prvo je Curry 33 sekunde prije kraja donio vodstvo Warriorsima (100:99), zatim je Sabonis 15 sekundi prije kraja pogodio na drugoj strani da bi sekundu prije posljednje sirene Klay Thompson ubacio za pobjedu.

Dario Šarić je za 20 minuta ubacio 15 poena (3/4 za dva, 3/5 za tri) uz šest skokova i dvije asistencije. Curry je bio najefikasniji s 21 poenom.

Kod Kingsa Domantas Sabonis upisao je 23 poena, 11 skokova i osam asistencija dok je 16 poena dodao Malik Monk.

Lakersi su trebali produžetak za pobjedu protiv Clippersa. Svakako im je tu pomogla i činjenica da su Clippersi u produžetku ostali zbog šest osobnih pogrešaka bez Paula Georgea, koji im je i donio dodatnih pet minuta, te Normana Powella. Po pet prekršaja imali su još Ivica Zubac i Russell Westbrook.

Veliku utakmicu odigrao je LeBron James koji nije bio zadovoljan smanjenom minutažom na otvaranju sezone, a pokazao je kako bez obzira na godine može igrati 40+ minuta u visokom ritmu. Ovdje je završio s 35 poena, 12 skokova i sedam asistencija dok su s po 27 poena pomogli Anthony Davis (deset skokova) i D'Angelo Russell (šest asistencija).

Kod Clippersa Kawhi Leonard završio je s 38 poena i šest skokova, George je upisao 35 poena i šest skokova, a Westbrook 24 poena, 11 skokova i osam asistencija. Ivica Zubac za 29 minuta upisao je sedam poena (3/6 za dva, 1/2 slobodna) uz devet skokova.

Jazz je produbio mizeran start za Memphis koji je upisao svih pet poraza, ovaj put s uvjerljivih 133:109.

Luka Šamanić nije dobio priliku niti u garbage timeu, a Jazz su predvodili Collin Sexton s 23 poena i šest asistencija, Jordan Clarkson s 20 poena i šest skokova te Lauri Markkanen s 19 poena i 11 skokova.

Kod Memphisa Desmond Bane je završio s 21 poenom, a Jaren Jackson s 19 poena i osam skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Sacramento Kings 102:101
LA Lakers - LA Clippers 130:125 produžetak
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 133:109

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!